Навигационна пътека

По-добър достъп до финансиране

Малките фирми често срещат затруднения при осигуряването на средства за развитие и иновации. Европейската комисия работи съвместно с държавите-членки за насърчаване на отпускането на кредити и начален рисков капитал на МСП.

Успешното стартиране или разширяване на дадена иновативна фирма изисква наличие на финансови средства, но финансирането на МСП представлява рисково начинание за инвеститорите. За да разреши този проблем, Европа се нуждае от повече инвеститори и банки, които желаят да поемат този риск. От друга страна, европейските предприемачи трябва да разбират по-добре притесненията на инвеститорите и банките, за да могат да предоставят гаранции за надеждността на своите предложения.

Какво прави ЕС?

  • Ние подобряваме условията на финансиране Deutsch (de) English (en) français (fr) за малките фирми в Европа, за да подпомогнем иновациите и растежа. Постигаме това, като прилагаме нашите политики и като предоставяме възможност на държавите-членки да споделят своите добри политики и да се възползват от опита на другите.
  • Комисията също така помага на малките фирми да се справят със слабите позиции на финансовия пазар, най-вече чрез съвместна работа с различни финансови институции за осигуряване на финансиране Deutsch (de) English (en) français (fr) . Целта е да се увеличат възможностите за малките фирми да получават финансиране от банките, институциите за предоставяне на гаранции и фондовете за рисков капитал.

План за действие за улесняване достъпа на МСП до финансиране

  • План за действие čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Нови правила на ЕС за набиране на средстваčeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)ελληνικά (el)English (en)español (es)eesti keel (et)suomi (fi)français (fr)magyar (hu)italiano (it)lietuvių kalba (lt)latviešu valoda (lv)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)svenska (sv)
  • Press memo: EU Action Plan: helping SMEs access more financial resources English (en)

Основно съдържание

  • CIP Financial Instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Data on access to finance English (en)
  • Quick guide to funding Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Improving the financing environment in Europe Deutsch (de)English (en)français (fr)

Споделяне: FacebookGoogle+LinkedInИзпратете на приятел

Нормален размер на шрифтаМаксимален размер на шрифтаРазпечатайте страницта