Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Evropski standardi

Standardizacija je prostovoljen postopek razvoja tehničnih specifikacij na podlagi soglasja med zainteresiranimi stranmi (industrija, vključno z malimi in srednje velikimi podjetji (MSP), potrošniki, sindikati, okoljskimi nevladnimi organizacijami, državnimi organi itd.). Izvajajo jo neodvisni standardizacijski organi, ki delujejo na nacionalni, evropski in mednarodni ravni.

Medtem ko ostaja uporaba standardov na prostovoljni ravni, si je Evropska unija od sredine osemdesetih let 20. stoletja pri svojih politikah in zakonodaji zelo pomagala s standardi.

Standardizacija je znatno prispevala k dokončanju notranjega trga v smislu zakonodaje ' novega pristopa', ki se nanaša na standarde, ki so jih razvile evropske standardizacijske organizacije Deutsch (de) English (en) français (fr) .

Poleg tega evropska standardizacija podpira evropske politike na področjih konkurenčnosti, informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT), inovacij, interoperabilnosti, okolja, prometa, energije, varstva potrošnikov itd.

Standardizacija je izvrstno orodje za omogočanje lažje mednarodne trgovine, konkurenčnosti in sprejetje inovacij na trgih. Ključni izziv evropske standardizacije je okrepiti svoj prispevek pri konkurenčnosti malih in srednje velikih podjetij (MSP).

Najpomembnejša vsebina

  • References of harmonised standards and of other European standards
  • More and faster standards – new Regulation on European standardisation Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Standardisation requests: mandates database Deutsch (de)English (en)français (fr)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran