Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Eurooppalaiset standardit

Standardointi on vapaaehtoinen prosessi, jonka tuloksena kehitetyt tekniset määritelmät perustuvat yhteisymmärrykseen osapuolten välillä (teollisuus mukaan lukien pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset), kuluttajat, ammattiliitot, ympäristöalan valtioista riippumattomat järjestöt, viranomaiset jne.). Standardoinnista huolehtivat itsenäiset standardointielimet, jotka toimivat kansallisella, eurooppalaisella ja kansainvälisellä tasolla.

Vaikka standardien käyttö on yhä vapaaehtoista, Euroopan unionissa on 1980-luvun puolivälistä asti lisääntyvästi hyödynnetty standardeja poliittisissa ja lainsäädännöllisissä tarkoituksissa.

Standardointi on merkittävästi vaikuttanut sisämarkkinoiden toteutukseen "uuden lähestymistavan" mukaisen lainsäädännön yhteydessä, millä tarkoitetaan eri standardointielinten kehittämien standardien hyödyntämistä.

Lisäksi eurooppalainen standardointi tukee eurooppalaista politiikkaa muun muassa kilpailukyvyn, tieto- ja viestintätekniikan, innovaatioiden, yhteentoimivuuden, ympäristön, liikenteen, energian, kuluttajansuojan osalta.

Standardoinnilla voidaan helpottaa kansainvälistä kauppaa, kilpailua ja innovaatioiden hyväksymistä markkinoilla. Keskeinen haaste eurooppalaiselle standardoinnille on vahvistaa pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä.

Pääaiheet

  • References of harmonised standards and of other European standards
  • More and faster standards – new Regulation on European standardisation Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Standardisation requests: mandates database Deutsch (de)English (en)français (fr)

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu