Dette websted blev arkiveret den 02/02/2015
02/02/2015

Sti

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Europæiske standarder

Standardisering er den frivillige udfærdigelse af tekniske specifikationer baseret på enighed mellem alle berørte parter (erhvervslivet inklusive små og mellemstore virksomheder (smv'er), forbrugere, fagforeninger, miljø-ngo'er, offentlige myndigheder osv.). Arbejdet udføres af uafhængige standardiseringsorganer, der opererer på nationalt, europæisk og internationalt plan.

Selv om anvendelsen af standarderne fortsat er frivillig, har Den Europæiske Union siden midten af 1980'erne i stigende omfang gjort brug af standarder som støtte for sine politikker og lovgivning.

Standardiseringen har bidraget betydeligt til fuldførelsen af det indre marked i forbindelse med lovgivning efter den nye metode, hvor man gør brug af europæiske standarder udarbejdet af de europæiske standardiseringsorganisationer Deutsch (de) English (en) français (fr) .

Endvidere støtter europæisk standardisering EU-politikkerne på områder som konkurrenceevne, informations- og kommunikationsteknologi (ikt), innovation, interoperabilitet, miljø, transport, energi, forbrugerbeskyttelse osv.

Standardisering er et glimrende redskab til at befordre international handel, konkurrence og markedernes åbenhed over for nyskabelser. En af europæisk standardiserings store udfordringer er at styrke sit bidrag til de små og mellemstore virksomheders (smv'ernes) konkurrenceevne.

Vigtigste emner

  • References of harmonised standards and of other European standards
  • More and faster standards – new Regulation on European standardisation Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Standardisation requests: mandates database Deutsch (de)English (en)français (fr)

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden