Lămpile cu halogen / becurile incandescente îmbunătăţite din clasa B

Stratul special de protecţie pentru radiaţii infraroşii creşte eficienţa becurilor cu filament.

 

Stratul de protecţie împotriva radiaţiilor în infraroşu care înveleşte becul, îi îmbunătăţeşte eficienţa energetică cu peste 45% faţă de cele mai eficiente becuri incandescente convenţionale. Totuşi, acest lucru nu este posibil decât în cazul lămpilor de joasă tensiune. De fapt, pentru a asigura disponibilitatea acestei tehnologii pentru lămpile cu alimentare la tensiunea reţelei, este nevoie de un transformator.

 

Transformatorul poate fi o unitate separată sau o componentă integrată într-un corp de iluminat. De asemenea, poate fi integrat chiar şi în bec şi în această situaţie poate înlocui becurile incandescente convenţionale folosite la acelaşi corp de iluminat. Ca şi în cazul becurilor incandescente îmbunătăţite din clasa C, atât becurile tip capsulă cu dulie specială, cât şi becurile incandescente, există şi în clasa B.

 

   

În prezent, becurile incandescente îmbunătăţite din clasa B nu sunt disponibile decât până la o putere echivalentă cu 60W.

Acest tip de bec poate dura până la 3000 de ore, de trei ori mai mult decât becurile cu incandescenţă convenţionale şi funcţionează cu orice variator de tensiune.