News feeds

Gas_electricity

Forbrugerrettigheder

Køb af el og gas til dit hjem eller din virksomhed.

Hvad er dine rettigheder?

Som forbruger er du takket være EU nu bedre beskyttet og har ret til at vælge den gas- og elleverandør, der passer dig bedst.

Det har du! 

Læs mere om dine rettigheder på linket for dit land.

Vælg dit land pdf - 225 KB [225 KB] Vælg dit land

Et enkelt kontaktpunkt

Et enkelt kontaktpunkt i hvert EU-land hjælper dig med at finde oplysninger om dine rettigheder og om muligheder for at afgøre tvister.

Gennemsigtige og sammenlignelige priser

Selskaber, der sælger el og/eller gas skal give gennemsigtige oplysninger i deres tilbud/priser og på deres regninger. På den måde har du mulighed for at sammenligne priser online ved hjælp af prissammenligningsværktøjer.

Hurtige og enkle procedurer

Selskaberne skal gøre det hurtigt (under tre uger) og enkelt for dig at skifte til det selskab (leverandør), du ønsker.

Du har også ret til et godt seviceniveau og en god klagebehandling fra din energiudbyder. Du kan for eksempel anvende alternativ tvistbilæggelse, hvis du vil løse tvisten hurtigt og effektivt uden for retten.

Beskyttelse for alle

Alle EU-lande skal sikre, at der er høje standarder for forbrugerbeskyttelse, særligt for dem, der har størst behov for det. De skal især tage hånd om energifattigdom, når de opdager det. Sådanne tiltag omfatter bistand gennem sociale sikringsordninger for at sikre energiforsyning eller støtte til energieffektivitetsforbedringer.