„A 2010. Európai Év Újságírója” díj: Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem

„A 2010. Európai Év Újságírója” díj: Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem

„A 2010. Európai Év Újságírója” díjat az Európai Bizottság annak érdekében hozta létre, hogy támogassa és elismerje azokat az újságírókat, akik munkájukkal hozzájárulnak a szegénység és a társadalmi kirekesztés iránti figyelem felkeltéséhez, és a jelenségek jobb megértéséhez.

A versenyben minden olyan, a nyomtatott, az online és az audiovizuális sajtót képviselő újságíró részt vehet, aki az Európai Unióban a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájával kapcsolatosan készített cikkeket, illetve riportokat az írott, illetve az audiovizuális média számára. A cikkek, illetve riportok esetében előfeltétel, hogy azoknak 2009. október 1. és szeptember 24. között kell(ett) megjelenniük, illetve adásba kerülniük a 27 EU-tagállam, Izland vagy Norvégia közül valamelyik ország bármely médiumában.

„A 2010. Európai Év Újságírója” díj célkitűzései a következők:

  • Az újságírói kiválóság elismerése a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájának bemutatásában
  • A 2010. európai év kampányával kapcsolatos ismeretek terjesztése a 27 EU-tagállam, Izland és Norvégia médiumainak képviselői körében
  • A szegénység és a társadalmi kirekesztés, továbbá ezek okai és lehetséges megoldásai jobb megértésének támogatása

Sikerült felkeltenünk az érdeklődését?

Kérjük, töltse ki az online űrlapot, és töltse fel munkáját. Az alkotásokat legkésőbb 2010. szeptember 24-ig lehet beküldeni. A határidő alól mentesség nem adható, és az nem hosszabbítható meg.

Kérjük, a nevezést megelőzően olvassa el a részvételi feltételeket. A nevezés ingyenes.