Nagrada za novinarje evropskega leta 2010: Boj proti revščini in socialni izključenosti

Nagrada za novinarje evropskega leta 2010: Boj proti revščini in socialni izključenosti

Evropska komisija je uvedla nagrado za novinarje evropskega leta 2010, da bi podprla in spodbujala novinarje, ki s svojim delom prispevajo k večji obveščenosti in širšemu razumevanju revščine in socialne izključenosti.

Na natečaju lahko sodelujejo novinarji, ki v tiskanih medijih, na spletu ali v avdiovizualni obliki objavijo članke ali poročila, ki zadevajo revščino in socialno izključenost v Evropski uniji. Njihovi članki ali poročila morajo biti objavljeni ali predvajani med 1. oktobrom 2009 in 24. septembrom 2010 v medijih ene od 27 držav članic EU, na Islandiji ali na Norveškem.

Cilji nagrade za novinarje evropskega leta 2010 so:

  • Nagraditi odlično opravljeno delo novinarjev na področju poročanja o vprašanjih revščine in socialne izključenosti
  • Povečati obveščenost o kampanji za evropsko leto 2010 med predstavniki sredstev javnega obveščanja v 27 državah članicah EU, na Islandiji in na Norveškem
  • Spodbujati boljše razumevanje revščine in socialne izključenosti, vzroke in možne rešitve zanju

Vas zanima?

Preprosto izpolnite spletni prijavni obrazec in naložite svoj prispevek. Rok za oddajo prispevkov je 24. september 2010. Podaljšanje roka oddaje in izjeme niso možne.

Prosimo, da natančno preberete pogoje za sodelovanje na natečaju, preden oddate svoj  prispevek. Sodelovanje je brezplačno.