Premiul Jurnalistul Anului European 2010: Combaterea Sărăciei şi a Excluziunii Sociale

Premiul Jurnalistul Anului European 2010: Combaterea Sărăciei şi a Excluziunii Sociale

Premiul Jurnalistul Anului European (AE) 2010 a fost creat de Comisia Europeană pentru a oferi sprijin şi recunoaştere jurnaliştilor care prin munca lor contribuie la sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica sărăciei şi excluziunii sociale şi la o înţelegere mai largă a acestor fenomene.

Competiţia este deschisă jurnaliştilor din presa scrisă, online şi audiovizual care au articole publicate sau reportaje difuzate care abordează problema sărăciei şi a excluziunii sociale în Uniunea Europeană. Articolele sau reportajele trebuie să fie publicate sau difuzate între 1 octombrie 2009 şi 24 septembrie 2010 de către o organizaţie media dintr-una din cele 27 de state membre ale UE, Islanda sau Norvegia.

Obiectivele Premiului Jurnalistul AE sunt:

  • recunoaşterea excelenţei jurnalistice în tratarea problemelor legate de sărăcie şi excluziune socială
  • promovarea campaniei AE2010 în rândul reprezentanţilor mass-media din cele 27 de state membre ale UE, Islanda şi Norvegia
  • o mai bună înţelegere a problematicii sărăciei şi excluziunii sociale, cauzelor şi posibilelor soluţii

Sunteţi interesat(ă)?

Nu trebuie decât să completaţi formularul de înscriere online şi să trimiteţi articolul sau reportajul dvs.Termenul limită pentru înscrierea lucrărilor este 24 septembrie 2010. Acest termen nu va fi prelungit şi nu se vor face excepţii.

Vă rugăm să citiţi cu atenţie condiţiile de participare înainte de a încărca fişierele dumneavoastră. Participarea este gratuită.