Navigacijska pot

Pregled izobraževanja in usposabljanja – naslovnica

Pregled izobraževanja in usposabljanja

Za kaj gre

Pregled izobraževanja in usposabljanja je vsakoletno poročilo, ki s širokim naborom dejstev predstavi razvoj sistemov izobraževanja in usposabljanja v Evropi.

Pregled izobraževanja in usposabljanja 2015 pozornost usmerja v prednostne naloge izobraževanja, kjer so finančna sredstva najbolj potrebna, in pokaže politike, ki najbolj pripomorejo k vključenosti, kakovosti in relevantnosti evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja.

Zakaj je potrebno

Pregled izobraževanja in usposabljanja je od leta 2012 do danes prerasel v nepogrešljivo referenčno orodje za strokovne delavce v evropskih sistemih izobraževanja, saj spremlja prednostne naloge strateškega okvira za evropsko sodelovanje ET 2020 in napredek pri uresničevanju krovnega cilja v izobraževanju in s tem širše strategije Evropa 2020.

Poročilo bo med temeljnimi viri za analizo izobraževanja in ukrepov politike, ki jo bo Evropska komisija izvedla v evropskem semestru 2016.

Dosedanji ukrepi

Komisija je novembra 2015 objavila četrti letni pregled izobraževanja in usposabljanja. Celotno poročilo, skupaj z desetstranskim povzetkom splošnih ugotovitev za EU in posamičnih za države članice, lahko prenesete tukajpdf(3.91 Mb) Seznam prevodov predhodne povezave  . Na voljo je tudi pregled rezultatovpdf(251 kB) Seznam prevodov predhodne povezave  v zvezi s cilji EU za leto 2020.

Pregled izobraževanja in usposabljanja spremljajo poglobljena poročila za 28 držav članic, ki dopolnjujejo splošno analizo izobraževanja v EU s podatki in informacijami o ukrepih in najnovejših reformah v posameznih državah. Enostranske povzetke poročil za države lahko prenesete tukajpdf(3.75 Mb) Seznam prevodov predhodne povezave  .

Pripravili smo še interaktivne zemljevide, ki izkazujejo uspešnost in napredek držav članic pri uresničevanju ciljev ET 2020.

Tu so še dodatni primerjalni kazalniki mreže Eurydice in Centra za raziskave o izobraževanju in vseživljenjskem učenju Skupnega raziskovalnega središča (CRELL). Povezave na to gradivo so spodaj.

 

How can we help?