Despre ce este vorba

Educația și îngrijirea copiilor de vârstă preșcolară și antepreșcolară pot pune bazele succesului viitor și le pot oferi, în special copiilor provenind din medii dezavantajate, șansa de a se forma, de a-și asigura un nivel de trai decent, de a-și găsi mai ușor un loc de muncă

български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) și de a se integra în societate

български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) .

Sistemele de învățământ și îngrijire pentru copiii de vârste preșcolare și antepreșcolare (de la naștere până la vârsta la care vor merge la școală) diferă de la o țară a UE la alta. Statele membre cooperează pentru a asigura servicii accesibile și de calitate.

Măsuri luate până în prezent

Comisia a stabilit priorități pentru educația și îngrijirea preșcolară și antepreșcolară, cu scopul de a îmbunătăți accesul și de a crește calitatea serviciilor oferite de la naștere până la vârsta obligatorie de școlarizare. Procesul a fost inițiat în 2012, în colaborare cu organizații internaționale și cu părțile implicate.

Prioritățile sunt:

  • elaborarea orientărilor de politică;
  • colectarea mai multor date și realizarea mai multor studii la nivel european;
  • promovarea unei utilizări optime a fondurilor europene.

Etapele următoare

 

Informații suplimentare