Hvad går det ud på?

Nytænkning på uddannelsesområdet er et initiativ fra 2012 for at reformere uddannelsessystemerne i hele EU for at dække den stigende efterspørgsel efter bedre kvalifikationer og nedbringe arbejdsløsheden.

Initiativet fokuserer på tre områder, hvor der er behov for reform:

  • kvalitet
  • tilgængelighed 
  • finansiering.

Reformerne bør tage sigte på:

  • at hæve det basale kvalifikationsniveau
  • at styrke lærlingeuddannelser
  • at fremme iværksætterfærdigheder
  • at forbedre sprogfærdigheder.

Hvorfor er det nødvendigt?

Arbejdsmarkedet og de efterspurgte kvalifikationer ændrer sig. Derfor må uddannelserne tilpasses, så de kan imødekomme den stigende efterspørgsel, der ventes i det næste årti.

Trods omfattende investeringer er uddannelsessystemerne i flere EU-lande stadig ikke i stand til tage udfordringerne op, og landene er stadig langt fra målet om, at alle elever skal kunne to fremmedsprog.

Det er derfor afgørende at fordele uddannelsesressourcerne effektivt, navnlig i betragtning af spareforanstaltningerne i hele EU.

Hvad er der gjort hidtil?

En omfattende landeanalyse er gennemført i hele EU for at fastlægge benchmarks for udvikling af en politik på grundlag af konkrete fakta

български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) .

Rådet fulgte "Nytænkning på uddannelsesområdet" og landeanalyserne op med sine konklusioner om investering i uddannelse.

Hvad er de næste skridt?

Kommissionen vil fortsat tage initiativer og deltage i drøftelser, der skal sikre, at uddannelsessystemerne indfører nye undervisnings- og læringsmetoder inden 2020, som vil sætte dem i stand til at udstyre eleverne med de kvalifikationer, de skal bruge for at få job.

Initiativerne omfatter:

 

Læs mere