Navigációs útvonal

Intézmények és iskolák közötti együttműködés

Miről is van szó?

Az Erasmus+ program lehetővé teszi, hogy az iskolák és szervezetek Európa-szerte partnerségi viszonyt építsenek ki az oktatás színvonalának és a tanulás minőségének javítása céljából.

Ezeknek a „stratégiai partnerségeknek” a keretében a partnerek 2–3 éven át együtt tudnak dolgozni a közös érdeklődésre számot tartó témákban. A cél az, hogy innovatív módszereket dolgozzanak ki, illetve hogy újfajta együttműködést valósítsanak meg más szakterületeken dolgozó partnereikkel.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Az iskolák és egyéb intézmények a következő lehetőségeket vehetik igénybe:

  • közös projektek létrehozása a részt vevő felek mindegyike számára érdekes és fontos területeken, megnyitva az utat az oktatás és képzés javítását célzó ágazatközi együttműködés előtt;
  • olyan partnerségek kiépítése helyi és regionális hatóságok, iskolák és más szervezetek között, amelyek nemzetközi kapcsolatok létrejöttét eredményezik, és amelyek révén az iskolai vonatkozású kérdések nagyobb hangsúlyt kapnak a helyi önkormányzatok munkája során;
  • iskolai partnerségek kialakítása a közös érdeklődési körbe tartozó kérdésekben, melyek lehetővé teszik csereprogramok létrejöttét a tanárok, az osztályok és a diákok részvételével.
Kik vehetnek részt az együttműködésben?
  • Nevelési és oktatási intézmények (az iskola előtti neveléstől a középiskolai szintig)
  • Az iskolai oktatásért felelős helyi és regionális intézmények
  • Az iskolai oktatás területén tevékeny szervezetek bármelyike (egyes tevékenységekben kizárólag iskolák és helyi/regionális hatóságok vehetnek részt)

Csak a programországokban működő intézmények pályázhatnak.

Hogyan kell pályázni?

A pályázati eljárással kapcsolatban a nemzeti irodák honlapja szolgál további információkkal.

 

How can we help?