Navigációs útvonal

Iskolák közötti együttműködés (eTwinning)

Miről is van szó?

Az Erasmus+ program elősegíti, hogy az iskolák az ún. eTwinning keretében együttműködjenek egymással az interneten. Ez lehetővé teszi, hogy az intézményekben dolgozó tanárok véleményt és tapasztalatot cseréljenek egymással, együtt dolgozzanak különböző projekteken, illetve hálózatot építsenek ki európai kollégáikkal a program által biztosított támogatás, internetes fórum és ingyenesen igénybe vehető online eszközök segítségével.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Az eTwinning alkalmat ad a különböző országok iskoláiban dolgozó tanárok és más szakemberek számára arra, hogy együtt dolgozzanak egymással közös projekteken. A tanárok online eszközöket és oktatóanyagokat vehetnek igénybe, hálózatot építhetnek ki kollégáikkal, továbbá műhelytalálkozókon és ún. gyakorlati közösségekben vehetnek részt.

Az eTwinning abban is segít, hogy az iskolák kedvező feltételeket biztosítsanak a kultúrák közötti együttműködéshez a diákok, a tanárok és az intézményben dolgozó más szakemberek számára.

Ki válhat az eTwinning-közösség tagjává?

Az eTwinning-közösséghez a kezdeményezésben részt vevő országok nevelési, illetve oktatási intézményeiben (az iskola előtti nevelésben, illetve az alapfokú és a középfokú oktatásban) dolgozó tanárok és más szakemberek csatlakozhatnak regisztráció révén.

Információ és kapcsolatfelvétel

Ha csatlakozni szeretne az eTwinning-közösséghez, vagy ha további információkat szeretne olvasni a témában, kérjük, látogasson el az eTwinning portálra vagy az Ön hazájában, illetve lakhelyén működő Nemzeti Szolgáltatópont honlapjára.

 

How can we help?