Cale de navigare

Cooperarea cu universități din afara UE

Despre ce este vorba

Instituțiile europene de învățământ superior și cetățenii pot lucra cu instituții partenere din afara UE prin intermediul acțiunilor de mobilitate internațională, al diplomelor comune și al parteneriatelor internaționale, inclusiv pentru consolidarea capacităților și pentru perfecționarea personalului în țările emergente și în curs de dezvoltare.

Obiectiv

Proiectele de mobilitate și de consolidare a capacităților în învățământ pot contribui la îmbunătățirea competențelor, modernizarea sistemelor și instituțiilor de învățământ superior și la consolidarea parteneriatelor între sistemele de învățământ din UE și cele din alte regiuni ale lumii. Oportunitățile oferite prin Erasmus +, cum ar fi reputatele burse Erasmus Mundus, pot face din Europa o destinație atractivă pentru studii.

Posibilități de cooperare cu parteneri din afara UE

Țările partenere din afara UE pot participa, de asemenea, la următoarele acțiuni care se adresează, în principal, instituțiilor din țările participante la program, cu condiția să aducă o valoare adăugată specifică proiectelor:

Cine poate participa

Sunt eligibile toate instituțiile de învățământ superior din țările participante la program. Studenții la master și doctoranzii pot aplica individual pentru programele relevante.

Informații și date de contact

Persoanele interesate care fac parte dintr-o instituție aflată într-o țară participantă la program pot contacta agenția națională pentru mai multe detalii în legătură cu mobilitatea studenților și a personalului și cu parteneriatele strategice. De asemenea, se pot adresa EACEA cu privire la programele de masterat comune, consolidarea capacităților și alianțele cunoașterii.

Persoanele care provin dintr-o instituție aflată într-o țară parteneră pot contacta fie instituția europeană parteneră, pentru informații despre mobilitatea studenților și a personalului, programele de masterat comune, parteneriatele strategice și alianțele cunoașterii, fie EACEA, pentru proiectele de consolidare a capacităților.

Studenții își pot depune candidatura pentru o bursă în scopul de a urma un program de masterat comun de nivel înalt sau un program de doctorat și pot alege un curs pe site-ul EACEA.

Cererea de propuneri și ghidul programului Erasmus+ nu includ încă două acțiuni axate pe cooperarea cu țările partenere. Este vorba de acțiunile privind mobilitatea internațională a creditelor și consolidarea capacităților în învățământul superior. Aceste două acțiuni sunt finanțate din instrumente UE de cooperare externă, care vor fi lansate în 2014.

 

How can we help?