Cale de navigare

Cooperarea cu universități din afara UE

Despre ce este vorba

Instituțiile europene de învățământ superior și cetățenii pot lucra cu instituții partenere din afara UE prin intermediul acțiunilor de mobilitate internațională, al diplomelor comune și al parteneriatelor internaționale, inclusiv pentru consolidarea capacităților și pentru perfecționarea personalului în țările emergente și în curs de dezvoltare.

Obiectiv

Proiectele de mobilitate și de consolidare a capacităților în învățământ pot contribui la îmbunătățirea competențelor, modernizarea sistemelor și instituțiilor de învățământ superior și la consolidarea parteneriatelor între sistemele de învățământ din UE și cele din alte regiuni ale lumii. Oportunitățile oferite prin Erasmus +, cum ar fi reputatele burse Erasmus Mundus, pot face din Europa o destinație atractivă pentru studii.

Posibilități de cooperare cu parteneri din afara UE

Țările partenere din afara UE pot participa, de asemenea, la următoarele acțiuni care se adresează, în principal, instituțiilor din țările participante la program, cu condiția să aducă o valoare adăugată specifică proiectelor:

Cine poate participa

Sunt eligibile toate instituțiile de învățământ superior din țările participante la program. Studenții la master și doctoranzii pot aplica individual pentru programele comune de masterat și de doctorat. Studenții și personalul instituțiilor care au încheiat un acord interinstituțional de mobilitate cu instituții partenere, pot aplica la propriile birouri internaționale.

Informații și date de contact

Instituțiile din țările participante la program pot contacta agenția națională pentru mai multe detalii privind mobilitatea studenților și a personalului și parteneriatele strategice. De asemenea, se pot adresa EACEA cu privire la programele comune de masterat, consolidarea capacităților și alianțele cunoașterii.

Instituția dintr-o țară parteneră poate contacta fie instituțiile europene partenere, pentru informații despre mobilitatea studenților și a personalului, parteneriatele strategice și alianțele cunoașterii, fie EACEA, pentru proiectele de consolidare a capacităților și programele comune de masterat.

Studenții pot aplica pentru bursă în cadrul unor programe comune de master și de doctorat. Ei trebuie să selecteze un curs pe site-ul EACEA și să adreseze cererea direct consorțiului.

Studenții sau personalul pot beneficia de un grant de mobilitate internațională dacă instituția lor a încheiat cu o instituție parteneră un acord interinstituțional în acest sens. Citiți mai multe despre prioritățile bugetare ale UE în acest domeniu în nota privind mobilitatea internațională a creditelorpdf(312 kB).

 

How can we help?