Navigációs útvonal

Erasmus+ lehetőségek

Mi az Erasmus+?

Az Erasmus+ az EU új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja, mely a készségfejlesztést és a foglalkoztathatóságot hivatott előmozdítani.

2014 és 2020 között a program több mint 4 millió európai polgár számára nyújt majd lehetőséget arra, hogy külföldön folytasson tanulmányokat, részesüljön képzésben, szerezzen munkatapasztalatot, illetve végezzen önkéntes munkát.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Az oktatás és képzés terén az Erasmus igen nagy ismertségnek örvend annak köszönhetően, hogy a diákoknak külföldi tanulmányi lehetőségeket, a felsőoktatásban dolgozó szakembereknek pedig külföldi tanítási és képzési lehetőségeket biztosít.

Ennek a kezdeményezésnek az alapján az Erasmus+ program öt nagyobb területet fed le az oktatás és a képzés terén. Ezek a következők:

Hol lehet további tájékoztatást találni a témában?

További információval szolgálhat a témában az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség, az Erasmus+ program nemzeti irodáinak hálózata, illetve az Erasmus+ programmal kapcsolatos tudnivalókat ismertető programkalauz pdf (1.6 Mb) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  .

 

 

How can we help?