Navigacijska pot

Skupni magistrski študij Erasmus Mundus

Za kaj gre

Skupni magistrski študijski program Erasmus Mundus pripravi mednarodni konzorcij visokošolskih ustanov ter v določenih primerih drugih partnerskih organizacij, ki imajo specifično strokovno znanje ali jih zanimajo področja, zajeta v programu.

Trajanje skupnega magistrskega študija

Skupni magistrski študij je integrirani visokošolski mednarodni program, ki omogoča pridobiti 60, 90 ali 120 kreditnih točk (ECTS) v obdobju najmanj 12 in največ 24 mesecev.

Kdo se lahko prijavi

Sodelujejo lahko magistrski študenti in gostujoči predavatelji iz držav Programa in partnerskih državpdf(4.96 Mb) Seznam prevodov predhodne povezave  .

Kraj skupnega magistrskega študija

Študij poteka v najmanj dveh državah Programa, ki sta vključeni v konzorcij, del študija je mogoče opraviti tudi v morebitni partnerski državi.

Število udeležencev

V posameznem študijskem letu lahko okvirno sodeluje od 13 do 20 študentov s štipendijo in 4 vabljeni (gostujoči) predavatelji. Poleg študentov s štipendijo lahko magistrski program vpišejo tudi študenti samoplačniki.

Kje se prijaviti

Študenti in predavatelji bodo več informacij o študijskem programu in načinu prijave dobili pri konzorciju, ki ponuja skupni magistrski študij.

Doktorski študijski program

Številne možnosti za doktorske kandidate in raziskovalce ponuja program Dejavnosti Marie Skłodowska Curie.

Doktorskim kandidatom je poleg tega namenjeno določeno število štipendij za skupne doktorske programe v okviru programa Erasmus Mundus. Pogoji za prijavo so enaki pogojem za skupni magistrski študij Erasmus Mundus.

Doktorski kandidati in znanstveniki bodo več informacij o študijskem programu in načinu prijave dobili pri konzorciju, ki ponuja skupni doktorski študij.

 

How can we help?