Navigációs útvonal

Az európai felnőttoktatás elektronikus platformja (EPALE)

Miről is van szó?

Az európai felnőttoktatás elektronikus platformja (EPALE) egy online tér, mely a tervek szerint 2014 végén nyílik meg. Célja, hogy lehetőséget biztosítson a felnőttoktatás terén bevált módszerek bemutatására, népszerűsítésére, valamint átadására és átvételére.

A felnőttoktatási programok szervezésével és végrehajtásával foglalkozó szakembereknek ezáltal olyan felnőttképzési platform fog a rendelkezésére állni, ahol megoszthatják egymással a legújabb szakmai fejlesztéseket és megismerkedhetnek kollégáik módszereivel is.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Az EPALE céljai a következők:

  • elősegíteni az egész életen át tartó tanulást és a tapasztalok megosztását;
  • javítani a felnőttképzés színvonalát és hatékonyságát;
  • a felnőttképzés révén támogatni az egyenlőség, a társadalmi befogadás és a tevékeny polgári szerepvállalás megvalósulását.
Kik élhetnek ezzel a lehetőséggel?

Mindazok a felnőttképzési programok szervezésével és végrehajtásával foglalkozó szakemberek, akik a részt vevő országok felnőttképzési intézményeinél dolgoznak, így például pedagógusok és oktatási szakemberek, kutatók, döntéshozók, a média képviselői stb. Ezenkívül minden érdeklődő számára elérhetők lesznek az online platform szabadon hozzáférhető tartalmai.

További információk a platform elindulásakor várhatók.

 

How can we help?