Kruimelpad

Samenwerking tussen instellingen of organisaties

Waar gaat het om?

Erasmus+ geeft instellingen en organisaties voor volwassenenonderwijs in heel Europa de kans samen te werken om nieuwe methoden uit te wisselen, ideeën te ontwikkelen en de kwaliteit te verbeteren.

De projecten kunnen te maken hebben met thema's zoals basisvaardigheden en actief burgerschap of vaardigheden die leiden tot meer kansen op werk en sociale integratie. Samenwerking met partners in verschillende landen draagt bij tot de modernisering van het volwassenenonderwijs in heel Europa.

Wat houdt het in?

Institutionele samenwerking kan het volgende omvatten:

  • uitwisseling van ervaringen en beproefde methoden: u en uw partnerinstellingen werken samen aan betere onderwijs- en opleidingsmogelijkheden, o.m. via leeropdrachten op lange termijn of gezamenlijke bijscholingen
  • ontwikkelen en testen van nieuwe leerplannen, lesmethoden en educatieve benaderingen met gebruik van technologie en begeleiding
  • online-samenwerking via het elektronisch platform voor volwassenenonderwijs in Europa (EPALE), een interactieve ruimte om beproefde methoden uit te wisselen en te promoten.
Wie mag deelnemen?

Organisaties voor volwassenenonderwijs uit de deelnemende landen

 

How can we help?