Navigációs útvonal

Közérdekű kiadványok

Szabadon letölthető tájékoztatóink, plakátjaink és más kiadványaink a gazdasági és monetáris unióval és az euróval kapcsolatos legfontosabb tényeket és tudnivalókat ismertetik az olvasókkal.

Eurókalauz

Eurókalauz pdf(210 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

2015
KC-06-14-059-HU-C
Available in 24 languages
Order paper copies

A kiadványból az olvasó megtudhatja, hogyan született meg az euró, mely országok fizetőeszköze, milyen előnyökkel jár a bevezetése, és mit érdemes tudni a használatáról. Olvassa el Ön is tájékoztatónkat! Meglepő tényekre bukkanhat benne. A kiadványhoz egy plakát is tartozik, amely a közös valuta történetének fő fordulópontjait ábrázolja szemléletesen.

 
Az euróövezet

Az euróövezet pdf(4 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

2015
KC-06-14-057-HU-C
Available in 24 languages
Order paper copies

A plakáton az euróövezet térképét láthatjuk, mellette pedig azokat a legfontosabb adatokat, melyek ezt a földrajzi és gazdasági egységet jellemzik. A térkép jobb oldalán olvasható rövid tájékoztató az euróövezet céljait és történetét ismerteti.

 
Az egységes Európa közös valutája - Az euróhoz vezető út

Az egységes Európa közös valutája - Az euróhoz vezető út pdf(2 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

2015.
KC-06-14-058-EN-C
Order paper copies here

1999. január 1-jén történelmet írtak, amikor 11 európai ország létrehozta a monetáris uniót az egységes valutával, az euróval. Az euróbankjegyek és -pénzérmék 2002. január 1-jén kerültek forgalomba.

 
Egység a sokféleségben

Egység a sokféleségbenpdf(5 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

2015
KC-06-14-102-D5-C
Multilingual booklet

Order paper copies

A kiadvány szemléletesen mutatja be az Európa népei által alkotott család sokszínűségét. Ideális olvasmány gyermekeknek! A tanárok hasznos segédeszközre lelnek benne az euró és az euróövezet lényegének elmagyarázásához, és ahhoz, hogy bevezessék a tanulókat az uniós országok kulturális, tudományos és természeti örökségének világába. A kiadvány az „Egység a sokféleségben” plakát társkiadványa.

 
Poster - United in diversity

Poster - United in diversitypdf(2 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

2015
KC-06-14-101-D5-P
Multilingual poster

Order paper copies

Poster for children showing a map of Europe together with euro coins and notes. Pictures are used to illustrate the national characteristics and traditions of each country. Euro area countries can be identified by a euro coin next to their names. The poster is a by-product of the booklet "United in diversity".

 
EU Economic governance

EU Economic governancepdf(2 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

Stronger economic rules to manage the euro and Economic and Monetary Union

July 2013.
KC-02-13-287-XX-C / doi:10.2765/30560  

The leaflet summarises the main objectives and elements of the enhanced EU economic governance, the biggest reform of Economic and Monetary Union (EMU) since its creation.

 

Egyes kiadványok az EU több hivatalos nyelvén is rendelkezésre állnak. A különböző nyelvi változatokhoz a [...] ikonra kattintva lehet eljutni.

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése