Cale de navigare

Economia europeană, pe înțelesul tuturor

Uniunea economică și monetară

Uniunea economică și monetară

Uniunea economică și monetară este un proiect de importanță istorică, ce și-a propus să construiască o economie mai valoroasă decât suma componentelor sale naționale. Alegând să utilizeze euro ca monedă unică, țările europene creează noi oportunități economice, bazate pe norme comune. Detalii.

Situația economică în Europa

Situația economică în Europa

Comisia Europeană monitorizează îndeaproape situația economică pe întregul continent. Ea ajută guvernele să-și coordoneze activitățile, spre binele comun. De asemenea, oferă evaluări profesioniste și independente ale politicilor naționale. Aflați cum.

Uniunea economică și monetară

Criza financiară și economică

La ieșirea din cea mai gravă criză cu care s-a confruntat economia mondială de la marea depresiune, Europa dispune de noi instituții comune și arată un angajament mai ferm față de principiile solidarității și responsabilității comune. Explicația motivelor care au dus la apariția crizei și prezentarea reacției Europei.

Chestiuni economice actuale

Chestiuni actuale

Economia mondială evoluează, iar societățile noastre sunt în curs de îmbătrânire. Trebuie să ne adaptăm pentru a crea o economie dinamică și durabilă, care să ofere locuri de muncă decente și să îmbunătățească permanent nivelul de trai.  UE are o strategie în acest sens. Detalii.

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă 
  • Micşorare text 
  • Mărire text