Kruimelpad

De Europese economie verklaard

Economische en Monetaire Unie

Economische en Monetaire Unie

De Economische en Monetaire Unie is een project van historische omvang, gericht op een eenmaking van nationale economieën die meer is dan de som der delen. Door te kiezen voor de euro als gemeenschappelijke munt, scheppen de Europese landen nieuwe mogelijkheden voor de economie op basis van gemeenschappelijke regels. Kom meer te weten over de EMU.

Economieën van Europa

Economieën van Europa

De Europese Commissie houdt de economie in heel Europa scherp in de gaten. Ze helpt de nationale regeringen hun beleid te coördineren met het gezamenlijk belang voor ogen en maakt grondige en onafhankelijke analyses van hun nationaal beleid. Lees hoe zij dit doet.

Economische en Monetaire Unie

De financieel-economische crisis

Langzaam ontworstelt Europa zich aan de diepste economische crisis sinds de Grote Depressie. Er zijn gemeenschappelijke instellingen bijgekomen en er is meer aandacht voor gedeelde verantwoordelijkheid en solidariteit. Ontdek het waarom van de crisis en het antwoord van Europa.

Actuele economische thema's

Actuele thema's

Terwijl de wereldeconomie zich in hoog tempo ontwikkelt, is onze samenleving aan het vergrijzen. We moeten ons aanpassen aan de toekomst en dat vraagt om een dynamische, duurzame economie met hoogwaardige werkgelegenheid en een steeds hogere levensstandaard.  Lees meer over de strategie van de EU.

Extra tools

  • Printbare versie 
  • Tekst kleiner 
  • Tekst groter