Navigációs útvonal

Az európai gazdaságról közérthetően

Gazdasági és monetáris unió

Gazdasági és monetáris unió

A gazdasági és monetáris unió megteremtése történelmi jelentőségű terv, mely azt célozza, hogy olyan közös gazdaság jöjjön létre, amely erősebb, mint a tagállamok különálló gazdaságai együttvéve. Az uniós országok egy része úgy döntött, hogy közös pénznemükként bevezetik az eurót, ami közös szabályokon alapuló új gazdasági lehetőségeket teremt. További tudnivalók:

Az Európai Unió gazdaságai

Az Európai Unió gazdaságai

Az Európai Bizottság szorosan nyomon követi a gazdasági helyzetet az EU egészében. Segíti a kormányokat a koordinációban, hogy együtt tudjanak működni a közjó érdekében, továbbá megbízható és független értékeléssel szolgál a tagállami politikákról. Nézzen utána Ön is, hogy működik mindez a gyakorlatban.

Gazdasági és monetáris unió

A pénzügyi és gazdasági válság

Európa új közös intézményekkel és a megosztott felelősségvállalás és a szolidaritás iránt még elkötelezettebben lábal ki a nagy gazdasági világválság óta legsúlyosabbnak számító gazdasági válságból. Mi okozta a válságot, és milyen válaszlépéseket tett az Európai Unió?

Aktuális gazdasági kérdések

Aktuális kérdések

A világgazdaság fejlődik, társadalmaink elöregednek. Ahhoz, hogy élénk, fenntartható gazdaságot teremthessünk, mely elegendő munkahelyet és egyre jobb életszínvonalat biztosít, alkalmazkodnunk kell a változó körülményekhez.  Az EU ennek érdekében stratégiát dolgozott ki. További tudnivalók:

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése