Sti

Europas økonomi - i korte træk

Økonomisk og monetær union

Økonomisk og monetær union

Den økonomiske og monetære union er et historisk projekt, der handler om at skabe en forenet økonomi, som er større end summen af de nationale dele. Ved at vælge at dele euroen som deres valuta er de europæiske lande ved at skabe nye forretningsmuligheder, der bygger på fælles regler. Få mere at vide.

Europas økonomier

Europas økonomier

Kommissionen overvåger nøje den økonomiske situation i hele Europa. Den hjælper regeringerne med at koordinere, så alle arbejder sammen til alles fordel, og den giver klare og uafhængige vurderinger af de nationale politikker. Hvordan systemet fungerer.

Økonomisk og monetær union

Finans- og økonomikrisen

Fra den dybeste økonomiske krise, verdensøkonomien har oplevet siden depressionen i 1930'erne, er Europa på vej nye med nye fælles institutioner og et større engagement for fælles ansvar og solidaritet. Hvorfor opstod krisen, og hvordan reagerede Europa?

Aktuelle økonomiske emner

Aktuelle emner

Verdensøkonomien udvikler sig, og vores samfund bliver ældre. Vi skal være klar til at gå fremtiden i møde ved at skabe en dynamisk og bæredygtig økonomi, der giver gode job og en stadig højere levestandard.  EU har en strategi. Få mere at vide.

Flere værktøjer

  • Printversion 
  • Mindre tekst 
  • Større tekst