Navigációs útvonal

Foglalkoztatás

Employment

A nagymértékű munkanélküliség az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az európai társadalomnak szembe kell néznie. Valamennyi uniós szakpolitika központi témája olyan energikus és fenntartható gazdaság létrehozása, amely munkahelyeket teremt és támogatja azokat. Az Európai Bizottság független elemzést ad, tanácsot és pénzügyi támogatást nyújt a kormányoknak ahhoz, hogy kezelni tudják a nagymértékű munkanélküliség néha mélyen gyökerező és bonyolult okait.

Európai foglalkoztatási stratégia 

Az európai foglalkoztatási stratégia célja a munkahelyek számának és a foglalkoztatás színvonalának növelése az Unióban. Kidolgozásához az Európa 2020 növekedési stratégia szolgált kiindulópontul.

A stratégia alapja az éves növekedési jelentés, amely megszabja a következő év uniós növekedésösztönzési és munkahelyteremtési prioritásait, és amely minden évben útjára indítja az európai szemeszter soron következő ciklusát. Az európai szemeszter célja, hogy a tagállamok kormányai szorosabban hangolják össze gazdasági és költségvetési politikáikat.

Az európai munkanélküliségi helyzet súlyosságára való tekintettel az Európai Bizottság 2012 áprilisában egy sor munkahelyteremtő intézkedést hozott, amelyek „foglalkoztatási csomag” néven váltak ismertté.

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése