Cale de navigare

Previziuni economice

Previziunile economice realizate de DG EFCIN în numele Comisiei servesc ca bază pentru diferite proceduri de supraveghere economică (de exemplu, cele din contextul semestrului european).

Ultimele previziuni

Previziunile economice europene de iarnă din 2016, publicate la 4 februarie 2016.

Despre previziuni

DG ECFIN realizează previziuni economice pentru statele membre, pentru zona euro și pentru UE. În același timp, efectuează estimări pentru țările candidate la statutul de stat membru al UE și pentru o serie de economii majore ale lumii.

Previziunile acoperă o perioadă de cel puțin doi ani și analizează aproximativ 180 de variabile. Ele nu se bazează pe un model econometric centralizat, ci sunt analize pe care le realizează birourile naționale ale DG ECFIN, utilizând modele și cunoștințe de specialitate. Coerența este asigurată de o serie de controale vizând mai multe țări și mai multe variabile în același timp. Previziunile pentru UE și zona euro sunt elaborate prin agregarea datelor referitoare la statele membre.

Previziunile DG ECFIN sunt publicate de trei ori pe an, în conformitate cu calendarul semestrului european, ciclul anual de supraveghere economică al UE. Înainte de adoptarea acestor proceduri în toamna anului 2012, în fiecare an se publicau două previziuni complete și două previziuni intermediare.

Orar

Previziunile economice europene de primăvară din 2016 vor fi publicate în mai 2016.

>> Indexul previziunilor economice și intermediare

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă 
  • Micşorare text 
  • Mărire text