Sti

Økonomiske prognoser

GD ECFIN udarbejder økonomiske prognoser på Kommissionens vegne. De danner grundlag for forskellige økonomiske tilsynsprocedurer, f.eks. i forbindelse med det europæiske semester.

Seneste prognose

Den europæiske økonomiske vinterprognose 2016, udgivet den 4. februar 2016

Om prognosen

GD ECFIN's økonomiske prognoser koncentrerer sig om EU, de enkelte lande og euroområdet, men indeholder også udsigterne for verdens andre store økonomier og lande, der har ansøgt om EU-medlemskab.

Prognoserne strækker sig over mindst to år og dækker omkring 180 variabler. Disse prognoser er ikke baseret på en centraliseret økonometrisk model, men er analyser, der udarbejdes af GD ECFIN's landeansvarlige ved brug af modeller og ekspertviden. Konsekvensen sikres af en række kontroller på tværs af lande og variabler. Prognoserne for EU og euroområdet udarbejdes ved sammenlægning af data for de enkelte lande.

GD ECFIN's prognoser offentliggøres tre gange om året i sammenhæng med EU's årlige runde af økonomiske tilsynsprocedurer, der kaldes det europæiske semester. Før disse procedurer blev vedtaget i efteråret 2012, blev der udarbejdet to fuldstændige og to midlertidige prognoser årligt.

køreplan

Den europæiske økonomiske forårsprognose 2016 forventes i maj 2016.

> > Indeks over økonomiske og foreløbige prognoser

Flere værktøjer

  • Printversion 
  • Mindre tekst 
  • Større tekst