This site has been archived on 27/01/17
27/01/17

Navigacijska pot

Praznovanje 10. obletnice evra z natečajem Eurocompetition!

Eurocompetition (www.eurocompetition.net) je spletni natečaj za najboljši plakat, namenjen šolarjem od 10. od 14. leta starosti, ki živijo v evroobmočju ali na Slovaškem. Z natečajem želimo obeležiti deseto obletnico Evropske ekonomske in monetarne unije (EMU) ter evra. Natečaj se je že začel!

Projekt v imenu generalnega direktorata Evropske komisije za gospodarske in finančne zadeve vodi European Schoolnet.

Mlade iz evroobmočja in Slovaške vabimo, da se nam pri praznovanju 10. obletnice pridružite s svojim plakatom na temo »10 let EMU in evra«, ki ga naložite v spletno galerijo na strani www.eurocompetition.net.

Plakati naj bi ponazarjali misli sodelujočih o tem, kaj je evro prinesel evropskim državljanom, kakšne so koristi monetarne unije in kakšna je po vašem mnenju prihodnost skupne valute.

Natečaj bo potekal od 15.9. do 31.12.2008. Strokovna žirija bo izbrala 16 državnih prvakov, ki bodo prejeli digitalne fotoaparate in dobili priložnost, da svoj plakat natisnejo in razstavijo na razstavi Evropske komisije v Bruslju. Izmed šestnajstih zmagovalnih prispevkov bomo izbrali zmagovalca natečaja, ki bo prejel čisto posebno nagrado, ki naj za enkrat ostane skrivnost.

Obiskovalci spletne strani natečaja Eurocompetition lahko prejmejo tudi promocijski evro plakat Otroškega kotička, ki je na voljo v 12 jezikih evroobmočja in Slovaške.

Dodatna orodja

  • Natisni 
  • Pomanjšaj besedilo 
  • Povečaj besedilo