This site has been archived on 27/01/17
27/01/17

Kruimelpad

Vier tien jaar euro met de Eurocompetitie!

De Eurocompetitie (www.eurocompetition.net), een online competitie voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar die wonen in de eurozone en Slowakije met als doel het ontwerpen van een poster om het tienjarig jubileum van de Economische en Monetaire Unie (EMU) van de Europese Unie en de euro te vieren is vandaag begonnen!

Het project wordt georganiseerd door European Schoolnet namens het Directoraat-generaal Economische en financiële zaken van de Europese Commissie.

Jongeren uit de eurozone en Slowakije worden uitgenodigd om deel te nemen aan de vieringen van tien jaar euro door een poster te ontwerpen over het thema "10 jaar EMU en euro" en de poster te uploaden op de online galerij op www.eurocompetition.net.

De posters moeten de gedachten van de deelnemers uitdrukken over wat de euro voor de Europese burgers heeft gebracht, wat de voordelen zijn van de monetaire unie en wat volgens hen de toekomst zal brengen.

De competitie loopt van 15 september tot 31 december 2008. Een deskundige jury zal 16 nationale winnaars selecteren, die elk een digitale camera winnen. Het is ook mogelijk dat hun poster wordt gedrukt en tentoongesteld door de Europese Commissie op een tentoonstelling in Brussel. Uit deze 16 zal de ultieme winnaar worden geselecteerd. Deze winner krijgt een speciale – nog te onthullen – prijs.

Bezoekers aan de website van de Eurocompetitie kunnen er ook de Euro Kids' Corner poster opvragen, een promotieposter die beschikbaar is in de 12 talen van de eurozone en Slowakije.

Extra tools

  • Printbare versie 
  • Tekst kleiner 
  • Tekst groter