This site has been archived on 27/01/17
27/01/17

Sti

Vinderdesignet på den nye euromønt!

EU-borgerne og andre bosatte i EU har nu valgt vinderdesignet på den nye euroerindringsmønt, der udstedes for at markere 10-året for Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU'en) og indførelsen af euroen.

Erindringsmønter med det valgte design vil blive udstedt af alle eurolande fra og med januar 2009.

Designet fremstiller euroen som resultatet af vores lange historie med samhandel – fra byttehandelen i forhistorisk tid (symboliseret ved det bevidst primitive design) til Den Økonomiske og Monetære Union.


Afstemning om møntens design


Afstemningen, som var åben for alle EU-borgere og bosatte i EU, fandt sted mellem den 31. januar og den 22. februar 2008. Man kunne stemme på fem design, der var udvalgt af eurolandenes møntanstalter. 141675 deltog i afstemningen. Vinderdesignet modtog 41,48 % af stemmerne.

>> Se resultaterne 


Vindermotivet er skabt af George Stamatopoulos, der arbejder som designer for Grækenlands nationalbank. Erindringsmønter med dette motiv vil blive udstedt af alle medlemslandene i euroområdet fra og med januar 2009.

Tillykke til vinderen


Et sæt euromønter til samlerbrug med højt pålydende er på vej til vinderen.

Prize

 

Erindringsmønter


Det er anden gang, alle eurolandene udsteder en euromønt med det samme design også på den nationale side. Første gang var den 2-euroerindringsmønt, man udstedte for at markere 50-året for Romtraktatens undertegnelse i 2007.

Erindringsmønter har altid en pålydende værdi på 2 euro og er bestemt til at blive sat i omløb i hele euroområdet. Alligevel bliver de hurtigt til samlerobjekter.

Flere værktøjer

  • Printversion 
  • Mindre tekst 
  • Større tekst