Cale de navigare

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

Aceasta este pagina de internet a Secretariatului General al Comisiei Europene

Sarcina noastră este de a contribui la buna desfășurare a activității Comisiei Europene. Acordăm sprijin întregii Comisii, în special celor 28 de comisari, ajutând Europa să-și respecte angajamentele asumate.

Întrucât Comisia Europeană este o organizație complexă, Secretariatul General are un rol special. Asigurăm coerența activităților Comisiei, atât în ceea ce privește elaborarea de noi politici, cât și transmiterea lor către celelalte instituții europene.

Ne revin sarcini specifice - de exemplu, contribuim la gestionarea agendei de lucru a Comisiei, la garantarea bunei aplicări a legislației UE, la comunicarea dintre serviciile Comisiei și societatea civilă English (en) și oferim asistență președintelui Comisiei în promovarea de noi inițiative importante în domenii precum parteneriatul pentru creștere și locuri de muncă, dezvoltarea durabilă și dezbaterile privind viitorul Europei.

Suntem unul dintre cele 40 de servicii specializate și direcții generale (DG) ale Comisiei Europene. Pentru Secretariatul General lucrează aproximativ 600 de funcționari, care raportează direct președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Avem sediul la Bruxelles, în clădirea Berlaymont.

Informații despre reuniunile înalților funcționari publici