Navigációs útvonal

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

Üdvözöljük az Európai Bizottság Főtitkárságának honlapján!

A Főtitkárság azt hivatott elősegíteni, hogy az Európai Bizottság zökkenőmentesen és hatékonyan végezze munkáját. Munkatársaink azon dolgoznak, hogy az Európai Unió be tudja váltani ígéreteit. Mindenekelőtt a 28 európai biztos munkáját segítjük, de tevékenységünk révén az egész Bizottságot támogatjuk feladatai elvégzésében.

Tekintettel arra, hogy a Bizottság rendkívül változatos feladatkört lát el, a Főtitkárság is sajátos szerepet tölt be az intézményben. Mi biztosítjuk a Bizottság által végzett munka általános összhangját – mind az új szakpolitikák kialakításakor, mind a szakpolitikai kezdeményezések elfogadását célzó folyamat során, mely a többi uniós intézmény részvételével zajlik.

Ez a szerepkör meghatározott kötelezettségekkel jár, köztük a következőkkel: támogatást biztosítunk a Bizottság számára napi munkájának elvégzéséhez, elősegítjük, hogy az uniós jogszabályokat a tagállamokban helyesen alkalmazzák, segítjük a Bizottság szervezeti egységei és a civil társadalom English (en) közötti kapcsolattartást, és támogatjuk a Bizottság elnökét abban, hogy vezesse a kulcsfontosságú szakpolitikai területeken végzett munkát – többek között a növekedési és foglalkoztatási partnerség, a fenntartható fejlődés és az Európa jövőjéről folyó vita vonatkozásában.

A Főtitkárság egyike az Európai Bizottságot alkotó 40 főigazgatóságnak és szakosodott szolgálatnak. Az itt dolgozó munkatársak, akiknek létszáma hozzávetőleg 600 fő, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök közvetlen irányítása alá tartoznak. A brüsszeli székhelyű Főtitkárság a Bizottság központi épületében, a Berlaymont palotában végzi tevékenységét.

Információk magas rangú uniós tisztviselők találkozóiról

A Bizottság kötelezettséget vállalt arra, hogy átláthatóan működik. Ennek jegyében a Főtitkárság tájékoztatja a nyilvánosságot azokról a találkozókról, amelyeken szervezetek képviselőivel vagy önfoglalkoztatott személyekkel folytat megbeszélést.