Ta spletna stran je bila arhivirana (04/05/2010)
04/05/2010

Navigacijska pot

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Naslov
Posvetovanje o prihodnji strategiji "EU 2020"
Področje(-a) politike
Splošne in institucionalne zadeve
Ciljna(-e) skupina(-e)
Vse zainteresirane strani
Posvetovalno obdobje
Od 24.11.2009 do 15.01.2010 Javno posvetovanje je zaključeno
Cilj posvetovanja

Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso je v svojem programu za novo Evropsko komisijo predstavil svojo vizijo Evropske unije leta 2020. Po njegovem mnenju bi moral izhod iz krize hkrati pomeniti prehod v novo, trajnostno naravnano socialnotržno gospodarstvo, z inteligentno in ekološko tehnologijo, z blaginjo, ki bo plod inovacij in boljše rabe virov, in znanjem kot ključno komponento. Takšen prehod lahko Evropa uresniči samo s skupnim programom: strategijo EU 2020.

Strategija bi gospodarstvu EU omogočila popolno okrevanje po krizi in pospešila prehod na inteligentne in ekološke tehnologije. Strategija EU 2020 bi temeljila na dosežkih lizbonske strategije, po prenovi leta 2005 usmerjene predvsem v gospodarsko rast in delovna mesta, vendar bi odpravila tudi nekatere njene pomanjkljivosti.

Evropska komisija naj bi uradni predlog strategije EU 2020 predstavila v začetku prihodnjega leta, voditelji držav in vlad EU pa naj bi strategijo sprejeli na spomladanskem zasedanju 2010. Evropsko komisijo zanima vaše mnenje o nekaterih predlaganih smernicah za prihodnjo strategijo EU 2020. Več informacij:
http://ec.europa.eu/

Dokument o posvetovanju
COM(2009)647 pdf - 175 KB [175 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) suomi (fi) svenska (sv)
Referenčni dokumenti in druga sorodna posvetovanja
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
Kontaktni podatki
Pristojna službaEvropska komisija
Generalni sekretariat
Unit D1
e-naslovEU2020@ec.europa.eu
Poštni naslovEuropean Commission
B-l049 Brussels
Prikaz prispevkov English (en)
Zaradi preglednosti smo povabili organizacije, da javnosti sporočijo ustrezne podatke o sebi, tako da se prijavijo v Register zastopnikov interesov in sprejmejo Kodeks ravnanja. Če organizacija ni prijavljena v Registru, se njen prispevek objavi posebej.
Izidi posvetovanja in kaj sledi
-
Varstvo osebnih podatkovPosebna izjava o varstvu podatkov pdf - 20 KB [20 KB] English (en)