Acest site a fost arhivat la data de 04/05/2010
04/05/2010

Cale de navigare

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Titlu
CONSULTARE PUBLICĂ PRIVIND VIITOAREA STRATEGIE UE 2020
Domeniu (domenii) politic(e)
Afaceri generale şi instituţionale
Grup (grupuri) ţintă
Toate părţile interesate
Perioada consultării
De la 24.11.2009 până la 15.01.2010 Consultarea s-a încheiat
Obiectivul consultării

În prezentarea programului său pentru noua Comisie, preşedintele Barroso şi-a expus viziunea despre punctul în care ar trebui să se afle Uniunea Europeană în 2020. În opinia sa, ieşirea din criză ar trebui să marcheze trecerea la o nouă economie socială de piaţă durabilă, o economie mai inteligentă şi mai ecologică, în care prosperitatea noastră să se datoreze inovării şi unei mai bune utilizări a resurselor şi în care cunoaşterea să reprezinte un factor-cheie. Pentru ca toate aceste transformări să poată avea loc, Europa are nevoie de o agendă comună: strategia UE 2002.

Această strategie va permite Uniunii Europene să se redreseze total după criză şi să îşi accelereze evoluţia către o economie bazată pe cunoaştere şi ecologică. Strategia UE 2020 se va baza pe rezultatele pozitive obţinute în urma introducerii strategiei de la Lisabona, în 2005, care s-a concentrat pe creştere economică şi ocuparea forţei de muncă. În acelaşi timp, va încerca să acopere unele dintre lacunele acesteia.

Comisia intenţionează să prezinte o propunere oficială privind strategia UE 2020 la începutul anului viitor, pentru ca aceasta să poată fi adoptată de către şefii de stat şi de guvern ai UE în cadrul Consiliului european de primăvară din 2010. În acelaşi timp, Comisia ar dori să afle care este opinia dumneavoastră în legătură cu o serie de principii de politică generală privind viitoarea strategie UE 2020. Pentru mai multe informaţii, consultaţi:
http://ec.europa.eu/eu2020

Afişează documentul de consultare
COM(2009)647 pdf - 214 KB [214 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
Documente de referinţă şi consultări conexe
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
Date de contact
Serviciu responsabilComisia Europeană
Secretariatul General
Unit D1
E-mailEU2020@ec.europa.eu
Adresă de corespondenţăComisia Europeană
B - 1049 Bruxelles
Afişează contribuţiile English (en)
Pentru a asigura transparenţa, organizaţiile au fost invitate să ofere publicului informaţii relevante în ceea ce le priveşte, înscriindu-se în Registrul reprezentanţilor grupurilor de interese şi acceptând codul de conduită aferent. În situaţia în care organizaţia nu este înregistrată, contribuţia sa va fi publicată separat de cele ale organizaţiilor înscrise în Registru.
Rezultatele consultării şi etapele următoare
-
Protecţia datelor cu caracter personalDeclaraţie de confidenţialitate specifică pdf - 20 KB [20 KB] English (en)