Deze website is gearchiveerd sinds 04/05/2010
04/05/2010

Kruimelpad

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Titel
Openbare raadpleging over de toekomstige "EU 2020"-strategie
Beleidsterrein(en)
Algemene en institutionele zaken
Doelgroep(en)
Alle belanghebbenden
Raadplegingstermijn
Van 24.11.2009 tot 15.1.2010 De raadpleging is beëindigd
Doel van de raadpleging

Bij de presentatie van zijn programma voor de nieuwe Commissie heeft voorzitter Barroso zijn visie gegeven over hoe de Europese Unie er in 2020 voor zou moeten staan. Hij vindt dat het einde van de huidige crisis ook de start van een nieuwe duurzame sociale markteconomie is, een slimmere, groenere economie waarin onze welvaart voorkomt uit innovatie en uit een betere gebruik van de hulpbronnen, en waarin kennis de basis is van alles. Om die omschakeling mogelijk te maken, heeft Europa een gemeenschappelijke agenda nodig: de "EU 2020"-strategie.

Die strategie moet de EU in staat stellen de crisis helemaal te boven te komen en sneller over te schakelen op een slimmere en groenere economie. EU 2020 zal voortbouwen op het succes van de in 2005 hernieuwde Lissabonstrategie, waarin de nadruk op groei en banen lag, maar zal ook een aantal tekortkomingen daarvan ondervangen.

De Commissie is van plan om begin volgend jaar met een formeel voorstel voor de "EU 2020"-strategie te komen, zodat het op de voorjaarsbijeenkomst door van de staatshoofden en regeringsleiders kan worden goedgekeurd. Intussen zou de Commissie graag uw mening horen over een aantal brede beleidsoverwegingen voor de toekomstige "EU 2020"-strategie. Nadere informatie vindt u op de volgende website:
http://ec.europa.eu/eu2020

Lees de discussienota
COM(2009)647 pdf - 60 KB [60 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
Referentiedocumenten en andere relevante raadplegingen
EU 2020
Lissabonstrategie voor groei en werkgelegenheid
Contactgegevens
bevoegde dienstEuropese Commissie
Secretariaat-generaal
Unit D1
e-mailEU2020@ec.europa.eu
postadresEuropese Commissie
B – 1049 Brussel
Bekijk de reacties English (en)
Omwille van de transparantie verzoekt de Europese Commissie organisaties relevante informatie over zichzelf bekend te maken door zich in te schrijven in het register van belangenvertegenwoordigers en de bijbehorende gedragscode te ondertekenen. Reacties van organisaties die niet in dat register staan, worden apart gepubliceerd.
Resultaten van de raadpleging en follow-up
-
Bescherming van persoonsgegevensSpecifieke privacyverklaring pdf - 20 KB [20 KB] English (en)