Az oldal tartalmát archiváltuk (04/05/2010)
04/05/2010

Navigációs útvonal

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Cím
NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ A JÖVŐBENI „EU 2020” STRATÉGIÁRÓL
Szakpolitikai terület
Általános és intézményi ügyek
Célcsoport
Valamennyi érdekelt fél
A konzultáció időtartama
2009.11.24. – 2010.01.15. A nyilvános konzultáció lezárult
A konzultáció célja

Amikor José Manuel Barroso elnök bemutatta az új Európai Bizottságra vonatkozó programját, felvázolta, hogy véleménye szerint hová kellene az Uniónak eljutnia 2020-ra. Barroso elnök úgy véli, hogy a jelenlegi válság elmúltával új, fenntartható szociális piacgazdaságra kell áttérnünk, amely intelligensebb és jobban figyelembe veszi a környezeti szempontokat, amelyben jólétünk forrásává az innováció és az erőforrások hatékonyabb felhasználása válik, és amelynek legfontosabb alapja a tudás lesz. Ahhoz, hogy ez az átalakulás bekövetkezhessen, Európának közös menetrendre, az „EU 2020” stratégiára van süksége. Ez a stratégia a tervek szerint lehetővé teszi, hogy az uniós gazdaság teljesen kilábaljon a válságból, és egyúttal felgyorsítsa azt a folyamatot, amely során olyan gazdaságra állunk át, amely intelligensebb és jobban figyelembe veszi a környezeti szempontokat. Az „EU 2020” stratégia építeni fog a 2005-ben újraindított, növekedést és foglalkoztatást célzó lisszaboni stratégia elért eredményeire, de foglalkozik majd annak bizonyos hiányosságaival is.

A Bizottság a jövő év elején hivatalos javaslatot kíván benyújtani az EU 2020 stratégiáról, azzal a céllal, hogy az Unió állam- és kormányfői 2010 tavaszán tanácsülésükön elfogadják a dokumentumot. A Bizottság addig is tájékozódni szeretne arról, hogyan vélekednek a polgárok a leendő EU 2020 stratégia egyes álfogóbb szakpolitikai vonatkozásairól. További információk:
http://ec.europa.eu/eu2020

Konzultációs dokumentum
COM(2009)647 pdf - 177 KB [177 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
Referenciaanyagok és a témához kapcsolódó konzultációk
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
Kapcsolattartás
felelős szervezeti egységEuropean Commission (Európai Bizottság)
Főtitkárság
Unit D1
e-mail címEU2020@ec.europa.eu
levelezési címEuropean Commission (Európai Bizottság)
B – 1049 Bruxelles, Belgium
Hozzászólások megtekintése English (en)
Az átláthatóság biztosítása és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkérjük, regisztrálják magukat az Érdekképviseleti nyilvántartásban, és fogadják el a vonatkozó magatartási kódexet. Ha a szervezet nem regisztrálja magát a nyilvántartásban, a beküldött észrevételeket, megjegyzéseket a regisztrált szervezetek hozzászólásaitól külön tesszük közzé.
A konzultáció eredménye és a további lépések
-
A személyes adatok védelmeAdatvédelmi nyilatkozat pdf - 20 KB [20 KB] English (en)