Sivusto on arkistoitu (04/05/2010)
04/05/2010

Navigointipolku

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Otsikko
KUULEMINEN: TULEVA EU 2020 -STRATEGIA
Politiikan ala(t)
Yleiset ja institutionaaliset asiat
Kohderyhmä(t)
Kaikki sidosryhmät
Kuulemisen kesto
24.11.2009–15.1.2010 Kuuleminen on päättynyt
Kuulemisen tavoite

Esitellessään uuden komissionsa työohjelmaa puheenjohtaja Barroso kertoi visionsa siitä, millainen Euroopan unionin tulisi olla vuonna 2020. Hänen mukaansa nykyisestä talouskriisistä irtautumisen olisi avattava tie uuteen kestävään markkinatalouteen, älykkäämpään ja vihreämpään talouteen, jossa EU:n vauraus on peräisin innovoinnista ja paremmasta resurssien käytöstä ja jossa osaaminen on keskeinen tuotantopanos. Jotta muutos olisi mahdollinen, EU tarvitsee yhteisen toimintasuunnitelman: EU 2020 -strategian.

Strategian avulla EU voi selviytyä talouskriisistä menestyksekkäästi ja nopeuttaa siirtymistä älykkääseen ja vihreään talouteen. EU 2020 strategia perustuu Lissabonin strategian tuloksiin. Tämä vuonna 2005 uudistettu strategia keskittyi talouden kasvuun ja työpaikkojen lisäämiseen. Uusi EU 2020 -strategia käsittelee kuitenkin myös alueita, joilla Lissabonin strategia ei tuottanut tuloksia.

Komissio aikoo esittää virallisen ehdotuksensa EU 2020 -strategiaksi ensi viikon alussa. Tavoitteena on, että EU-maiden johtajat hyväksyvät strategian kevään 2010 kokouksessaan. Sitä ennen komissio haluaa kuulla myös kansalaisten mielipiteitä tulevassa EU 2020 strategiassa ehdotetuista poliittisista linjauksista. Lisätietoja:
http://ec.europa.eu/eu2020

Tausta-asiakirja
COM(2009)647 pdf - 62 KB [62 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv)
Viiteasiakirjat ja muut asiaan liittyvät kuulemiset
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
Yhteystiedot
Asiasta vastaava yksikkö:European Commission
Secretariat General
Unit D1
Sähköposti:EU2020@ec.europa.eu
Postiosoite:European Commission
B-l049 Brussels
Katso vastaukset English (en)
Avoimuuden varmistamiseksi organisaatioita on pyydetty antamaan asiaankuuluvat tiedot itsestään rekisteröitymällä edunvalvojien rekisteriin. Samalla niiden on sitouduttava noudattamaan rekisterin sääntöjä. Jos organisaatiota ei ole rekisteröity, sen vastaus julkaistaan rekisteröityjen organisaatioiden vastauksista erillään.
Kuulemisen tulokset ja seuraavat vaiheet
-
Henkilötietojen suojaaminenTietosuojaperiaatteet pdf - 20 KB [20 KB] English (en)