Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις (04/05/2010)
04/05/2010

Διαδρομή πλοήγησης

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Τίτλος
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΕ - 2020
Τομείς πολιτικής
Γενικές και θεσμικές υποθέσεις
Ομάδες- στόχοι
Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη
Περίοδος διαβούλευσης
Από 24.11.2009 έως 15.01.2010 Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε
Στόχος της διαβούλευσης

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τη νέα Επιτροπή, ο πρόεδρος Μπαρόζο ανέπτυξε το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020. Κατά την άποψή του, η έξοδος από τη σημερινή κρίση θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για μετάβαση σε μια νέα βιώσιμη κοινωνική οικονομία της αγοράς, δηλαδή μια πιο έξυπνη και πράσινη οικονομία βασισμένη στη γνώση, στην οποία η ευημερία των πολιτών θα είναι αποτέλεσμα της καινοτομίας και της καλύτερης αξιοποίησης των πόρων. Για να επιτευχθεί το εγχείρημα αυτό, η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή ατζέντα: τη «στρατηγική ΕΕ - 2020».

Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμβάλει ώστε η ΕΕ να ανακάμψει πλήρως από την κρίση και παράλληλα να επισπεύσει τη μετάβαση σε μια έξυπνη και πράσινη οικονομία. Θα βασίζεται στα επιτεύγματα της από το 2005 ανανεωμένης στρατηγικής της Λισαβόνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ συγχρόνως θα καλύπτει ορισμένες ελλείψεις της.

Η Επιτροπή θα υποβάλει επίσημη πρόταση για τη στρατηγική ΕΕ - 2020 στις αρχές του επόμενου έτους, με στόχο την έγκρισή της από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στην εαρινή σύνοδο του 2010. Στο μεταξύ, η Επιτροπή θα επιθυμούσε να μάθει τις απόψεις σας για ορισμένα βασικά σημεία της μελλοντικής στρατηγικής ΕΕ - 2020. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/eu2020

Δείτε το έγγραφο διαβούλευσης
COM(2009)647 pdf - 283 KB [283 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
Έγγραφα αναφοράς και άλλες συναφείς διαβουλεύσεις
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
Στοιχεία επικοινωνίας
αρμόδια υπηρεσίαΕυρωπαϊκή Επιτροπή
Γενική Γραμματεία
Unit D1
ηλεκτρονική διεύθυνσηEU2020@ec.europa.eu
ταχυδρομική διεύθυνσηΕυρωπαϊκή Επιτροπή
B-l049 Βρυξέλλες
Δείτε τις απαντήσεις English (en)
Για λόγους διαφάνειας, καλούνται οι οργανισμοί να δημοσιοποιούν κάθε πληροφορία που τους αφορά, μέσω της καταχώρισής τους στο Μητρώο Εκπροσώπων Συμφερόντων και της αποδοχής του κώδικα δεοντολογίας του. Αν ένας οργανισμός δεν έχει καταχωριστεί, η απάντησή του δημοσιεύεται χωριστά από τις απαντήσεις των καταχωρισμένων οργανισμών.
Αποτελέσματα της διαβούλευσης και επόμενα στάδια
-
Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήραΕιδική δήλωση περί απορρήτου pdf - 20 KB [20 KB] English (en)