Този сайт бе архивиран на (04/05/2010)
04/05/2010

Навигационна пътека

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text
Заглавие
ОБЩЕСТВЕНО ДОПИТВАНЕ ОТНОСНО БЪДЕЩАТА СТРАТЕГИЯ „ЕС 2020“
Области на политиката
Общи и институционални въпроси
Целеви групи
Всички заинтересовани страни
Период на допитването
От 24.11.2009 г. до 15.01.2010 г. Тази обществена консултация приключи
Цел на допитването

Докато представяше програмата си за новата Комисия, Жозе Мануел Барозу изложи своята визия за Европейския съюз през 2020 г. Той вярва, че изходът от кризата трябва да постави началото на нова устойчива социална пазарна икономика — една по-интелигентна и по-екологична икономика, в която благополучието ни ще бъде резултат от иновациите и от по-доброто използване на ресурсите, и в която ключовият фактор ще бъде знанието. За да осъществи тази промяна, Европа се нуждае от обща програма – стратегията „ЕС 2020“.

Тази стратегия би трябвало да позволи на ЕС да се възстанови напълно от кризата, като същевременно ускори прехода към интелигентна и екологична икономика. „ЕС 2020“ ще се основава на успехите на Лисабонската стратегия за растеж и заетост след подновяването ѝ през 2005 г., но също така ще се опита да преодолее нейните недостатъци.

Комисията възнамерява да представи официално предложение за стратегията „ЕС 2020“ в началото на следващата година, като се надява държавните и правителствените ръководители от ЕС да я приемат по време на заседанието си през пролетта на 2010 г. Междувременно Комисията желае да научи вашите мнения по някои общи политически насоки за бъдещата стратегия „ЕС 2020“.
За повече информация вижте

.
Разглеждане на документа за допитване
COM(2009)647 pdf - 249 KB [249 KB] čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
Документи за справка и други допитвания, свързани с настоящото допитване
EU 2020
Lisbon strategy for growth and jobs
За контакти
отговорна службаEuropean Commission
Secretariat General
Unit D1
електронна пощаEU2020@ec.europa.eu
пощенски адресEuropean Commission
B-l049 Brussels
Разглеждане на коментарите и предложенията English (en)
В интерес на прозрачността организациите се приканват да предоставят на обществеността информация за себе си, като се регистрират в Регистъра на представителите на интереси и подпишат неговия Кодекс за поведение. Ако организацията не е регистрирана, коментарите и предложенията ѝ се публикуват отделно от тези на регистрираните организации.
Резултати от допитването и следващи стъпки
-
Защита на личните данниСпециална декларация за поверителност pdf - 20 KB [20 KB] English (en)