Az oldal tartalmát archiváltuk (27/01/2012)
27/01/2012
Print versionDecrease textIncrease text
Cím
Nyilvános konzultáció az európai polgári kezdeményezésről
Szakpolitikai terület
Általános és intézményi ügyek
Célcsoport
Valamennyi érdekelt fél
A konzultáció időtartama
2009.11.11. – 2010.01.31. A nyilvános konzultáció lezárult
A konzultáció célja
A Lisszaboni Szerződés az európai uniós politikában való részvétel új formáját vezeti be: az európai polgári kezdeményezés lehetővé fogja tenni, hogy legalább 1 millió – és jelentős számú uniós országból származó – polgár az Európai Bizottságot közvetlenül felkérje arra, hogy az EU hatáskörébe tartozó területen új kezdeményezést tegyen. Mielőtt a polgárok elkezdhetnék ezt az új jogot gyakorolni, uniós rendelet formájában le kell fektetni néhány alapvető szabályt és eljárást.
Tekintettel arra, hogy az európai polgári kezdeményezés EU-szerte nagyon fontos eszköz az állampolgárok, a civil társadalom és az érintett felek számára, a Bizottság széles körű nyilvános konzultációt indított. A konzultációval az érintett felek véleményét kívánta megismerni arról, hogy miképpen működjön a gyakorlatban az új európai polgári kezdeményezés.
A zöld könyv – amely e konzultációt indította – áttekintést ad azokról a jogi, adminisztratív és gyakorlati kérdésekről, amelyekről a rendeletnek határoznia kell. A Bizottság emellett felkérte az érdekelt feleket, hogy 2010. január 31-ig válaszolják meg a zöld könyvben feltett kérdéseket.
Konzultációs dokumentum
Zöld könyv az európai polgári kezdeményezésről pdf - 64 KB [64 KB] български (bg) Deutsch (de) eesti keel (et) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) lietuvių kalba (lt) Nederlands (nl) polski (pl) română (ro) slovenčina (sk) suomi (fi)
Referenciaanyagok és a témához kapcsolódó konzultációk
Lakossági összefoglaló pdf - 20 KB [20 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
A Lisszaboni Szerződésnek szentelt weboldal
Gyakran feltett kérdések pdf - 34 KB [34 KB] English (en)
Sajtóközlemény
Kapcsolattartás
felelős szervezeti egységEuropean Commission (Európai Bizottság)
Főtitkárság
E. Igazgatóság - Jobb szabályozás és intézményi kérdések
E.1. csoport – Intézményi kérdések
e-mail címECI-Consultation@ec.europa.eu
levelezési címEuropean Commission (Európai Bizottság)
B-1049 Brussels/Bruxelles (Brüsszel)
Hozzászólások megtekintése English (en)
Az átláthatóság biztosítása és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkértük, regisztrálják magukat az Érdekképviseleti nyilvántartásban, és fogadják el a vonatkozó magatartási kódexet. Ha valamely szervezet nem regisztrálta magát a nyilvántartásban, az általa beküldött észrevételeket, megjegyzéseket a regisztrált szervezetek hozzászólásaitól elkülönítve tettük közzé.
A konzultáció eredménye és a további lépések
Az érdekelt felek meghallgatása az európai polgári kezdeményezés témájában – Brüsszel, 2010. február 22.
Az európai polgári kezdeményezésről szóló zöld könyvvel kapcsolatos nyilvános konzultáció eredményei pdf - 30 KB [30 KB] English (en)
A személyes adatok védelmeAdatvédelmi nyilatkozat pdf - 18 KB [18 KB] English (en)