Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Webcasting multilingv în combinaţie cu chat

În conferinţele virtuale se folosesc adesea combinaţii între mai multe instrumente multimedia. DG Interpretare apelează de obicei la următoarele combinaţii: :

  • 'Webcasting', cu ajutorul căruia conferinţa poate fi urmărită de la distanţă în oricare dintre limbile pentru care se asigură interpretare simultană în sala de conferinţă;
  • Sesiunile de "chat” pe Internet. Participanţii aflaţi la distanţă pot să-şi scrie întrebările şi comentariile în propria limbă. Dacă răspunsul este de interes general, el este transmis şi panelului de discuţii în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri; întrebarea va fi citită cu voce tare (şi va fi interpretată) în sala de conferinţă iar participanţii de la distanţă vor primi răspunsul prin webstreaming. Dacă întrebarea pe care o adresaţi este foarte tehnică sau nu este de interes general, veţi primi răspunsul în scris direct de la grupul de experţi prin programul de chat.

Virtual conferences

Un exemplu de conferinţă virtuală

Comisia Europeană organizează "ziua negocierilor" pentru potenţialii participanţi la licitaţii sau la lansările de propuneri.

Informaţiile privind modul în care se poate participa la aceste acţiuni sunt furnizate prin webstreaming. Reprezentanţii Comisiei Europene din Bruxelles fac prezentări pe bază de slide-uri pentru a oferi explicaţiile necesare. Potenţialii ofertanţi urmăresc prezentarea pe Internet din propria ţară şi pun întrebări prin intermediul unei linii de chat; funcţionarii europeni răspund la întrebări (după ce sunt interpretate, după caz) peste câteva minute tot prin webcasting.

Un alt exemplu de conferinţă virtuală: conferinţa ştiinţifică

Comisia Europeană organizează o conferinţă la Bruxelles sau într-un centru de conferinţe dintr-un alt oraş european. În sala de conferinţe nu sunt decât 400 de locuri, însă numărul celor care ar dori să urmărească întreaga conferinţă sau o anumită prezentare, sau care ar dori să pună întrebări, este mult mai mare.

Participanţii care nu au reuşit să obţină un loc sau să vină în persoană la conferinţă pot urmări întregul eveniment care este difuzat în direct pe Internet şi pot vedea slide-urile ca şi cum ar fi în sală. Conferinţa se poate asculta în oricare dintre limbile în care se asigură interpretarea simultană în sală. "Participanţii virtuali" pot pune întrebări printr-o linie de chat sau pot pur şi simplu urmări schimburile de opinii care se poartă pe chat; reprezentanţii Comisiei Europene răspund la întrebările formulate pe chat în scris sau, dacă sunt de interes general, prin webcasting în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri.

Virtual conferences

 

Cum puteţi participa?

Pentru a participa la o conferinţă virtuală, va trebui să vă conectaţi:

  • la webcasting şi
  • la chat.

Link-urile sunt indicate de obicei pe aceeaşi pagină de anunţ. Pentru unele evenimente cu participare restrânsă se trimit link-urile relevante prin e-mail celor autorizaţi sau se asigură accesul la pagina de webstreaming printr-o parolă.

Pentru a vedea un exemplu concret al modului în care funcţionează această tehnologie, puteţi consulta infrastructura virtuală a iniţiativei ManagEnergyexternal link elaborată în comun de Direcţia Generală Energie şi Transporturi a Comisiei Europene şi DG Interpretare.

Pentru informaţii suplimentare pe această temă, puteţi să vă adresaţi la adresa scic-newtech@cec.eu.intexternal link