Kruimelpad

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Meertalige webcasting gecombineerd met internetchat

Bij virtuele conferenties worden verscheidene middelen samen gebruikt. DG Tolken zorgt meestal voor een combinatie van :

  • “Webcasting”, waardoor mensen een conferentie op een andere locatie kunnen volgen in een van de talen waarin in de conferentieruimte simultaan wordt getolkt;


  • Interactieve internetchats. Deelnemers op afstand kunnen vragen en opmerkingen in hun eigen taal doorsturen. Als het een vraag van algemeen belang is, wordt deze tijdens de vragenronde voorgelegd aan het panel. De vraag wordt voorgelezen (en getolkt) in de vergaderzaal en deelnemers op afstand krijgen het antwoord door middel van webstreaming. Vragen die erg technisch of niet van algemeen belang zijn, worden door een groep deskundigen direct op de chat (dus alleen schriftelijk) beantwoord.

Virtuele conferenties

Een voorbeeld van een virtuele conferentie

De Europese Commissie organiseert een “onderhandelingsdag” voor potentiële deelnemers aan een openbare aanbesteding.

Via webstreaming wordt informatie gegeven over het indienen van offertes. Ambtenaren van de Europese Commissie in Brussel houden presentaties met behulp van slides om de relevante informatie toe te lichten. Potentiële deelnemers die de webcast vanuit hun eigen land op internet volgen, kunnen via een chatlijn vragen stellen. Deze vragen worden (eventueel na te zijn vertolkt) binnen enkele minuten door de ambtenaren beantwoord, en deze antwoorden zijn te volgen via de webcasting.

Een voorbeeld van een virtuele conferentie: Wetenschappelijke conferentie

De Europese Commissie organiseert een conferentie in Brussel of elders in Europa in een conferentiecentrum. De conferentiezaal heeft 400 plaatsen, maar er zijn veel meer geïnteresseerden die een specifieke presentatie of de gehele conferentie willen horen en vragen willen stellen.

Geïnteresseerden die geen plaats hebben kunnen krijgen of die niet naar de conferentie kunnen komen, kunnen via webstreaming het hele evenement live volgen en de slides zien, alsof zij in de zaal zaten. Zij kunnen naar alle talen luisteren die in de zaal simultaan getolkt worden. “Virtuele deelnemers” kunnen via een chatlijn vragen stellen of de chat volgen zonder eraan deel te nemen. Vragen die op de chat gesteld worden, worden door ambtenaren van de Europese Commissie beantwoord. Als zij van algemeen belang zijn, worden zij via de webcasting beantwoord tijdens de vragenronde.

Virtual conferences

 

 

Hoe kan ik meedoen?

Om aan een virtuele conferentie mee te doen, moet u inloggen op:

  • de webcast, en
  • de chat.

De nodige links staan normaal gesproken op de pagina met aankondigingen. Voor sommige evenementen, waarvoor de deelname beperkt is, worden links verzonden per e-mail, of is een wachtwoord nodig om op de streamingpagina in te loggen.

Als voorbeeld van het gebruik van deze technologie kunt u een kijkje nemen bij de virtuele faciliteiten binnen het Commission ManagEnergy Initiativeexternal link dat door DG Vervoer en Energie samen met DG Tolken is ontwikkeld.

Indien u meer gedetailleerde informatie wenst, kunt u mailen naar scic-newtech@ec.europa.euexternal link