Navigointipolku

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Monikielinen webcasting-lähetys yhdistettynä Internet-keskusteluun

Virtuaalikokouksissa yhdistellään usein monia viestintävälineitä. Tulkkauksen pääosasto käyttää tavallisesti seuraavien välineiden yhdistelmää :

  • Webcasting. Sen avulla muualla kuin kokoussalissa olevat ihmiset voivat seurata kokousta millä tahansa niistä kielistä, joilla simultaanitulkkaus on salissa järjestetty;


  • Vuorovaikutteinen Internet-keskustelu. Etäosallistujat voivat kirjoittaa kysymyksensä tai kommenttinsa omalla kielellään. Jos kysymys on yleisesti kiinnostava, se välitetään keskusteluun kyselytuokion aikana, jolloin se luetaan ääneen ja tulkataan kokoussalissa. Etäosallistujat saavat vastauksen virtaustoistolähetyksenä. Jos kysymys on hyvin tekninen tai pientä kuulijakuntaa kiinnostava, asiantuntijaryhmä vastaa siihen kirjallisesti suoraan keskustelukanavalla.

Virtuaalikokoukset

Esimerkki virtuaalikokouksesta

Euroopan komissio järjestää tarjouspyyntöön tai ehdotuspyyntöön liittyvän teemapäivän, joka on suunnattu mahdollisille tarjouksen- tai ehdotuksentekijöille.

Tietoa tarjouksen tai ehdotuksen tekemisestä lähetetään Internetissä virtaustoistolähetyksenä. Euroopan komission henkilökunta pitää Brysselissä aiheesta diaesityksen. Tarjouksentekijät seuraavat omassa maassaan virtaustoistolähetystä Internetissä ja voivat esittää kysymyksiä keskustelukanavalla. Virkamiehet vastaavat (mahdollisesti tulkattuihin) kysymyksiin webcasting-lähetyksenä muutaman minuutin kuluessa.

Toinen esimerkki virtuaalikokouksesta: Tieteellinen konferenssi

Euroopan komissio järjestää konferenssin joko Brysselissä tai muualla Euroopassa jossakin konferenssikeskuksessa. Konferenssikeskuksen tiloihin mahtuu 400 osallistujaa, mutta huomattavasti useammat olisivat kiinnostuneita seuraamaan koko tilaisuuden tai tiettyjä kohtia siitä ja esittämään kysymyksiä.

Henkilöt, jotka eivät voi olla paikan päällä salissa, voivat virtaustoistotekniikalla seurata kokouksen alusta loppuun ja nähdä diaesitykset samalla tavoin kuin salissa olevatkin. He voivat kuunnella esitykset millä tahansa kielistä, joille tapahtuma simultaanitulkataan itse salissa. Nämä ”v irtuaaliosallistujat” voivat esittää kysymyksiä keskustelukanavalla tai yksinkertaisesti seurata verkossa käytävää keskustelua. Euroopan komission henkilökunta vastaa verkkokeskustelussa esitettyihin kysymyksiin joko kirjallisesti tai, jos kysymys on yleisesti kiinnostava, webcasting-lähetyksessä kyselytuokion aikana.

Virtual conferences

 

 

Kuinka osallistun virtuaalikokoukseen?

Osallistuaksesi virtuaalikokoukseen sinun on kytkeydyttävä:

  • webcasting-lähetykseen ja
  • keskustelutilaan.

Linkit löytyvät tavallisesti samalta virtuaalikokouksen ilmoitussivulta. Jos tapahtuman osanottajamäärä on rajattu, linkit lähetetään sähköpostilla tai virtaustoistolähetyssivulla vaaditaan salasana.

Esimerkkinä tämän teknologian soveltamisesta on komission ManagEnergy-aloitteen puitteissa käytettävä virtuaalilaitteistoexternal link, jonka komission liikenteen ja energian pääosasto on kehittänyt yhdessä tulkkauksen pääosaston kanssa.

Lisätietoja saa tästä sähköpostiosoitteesta scic-newtech@ec.europa.euexternal link