Sti

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Flersproget webcasting kombineret med internetchat

De virtuelle konferencer kombinerer ofte flere forskellige medieredskaber. GD for Tolkning tilbyder normalt en kombination af :

  • "Webcasting”, der gør det muligt at følge konferencer på alle de sprog, der tilbydes simultantolkning til/fra i mødelokalet;


  • Et interaktivt internet-"chatmøde" . Fjerndeltagere kan skrive spørgsmål eller kommentarer på deres eget sprog. Hvis spørgsmålet er af generel interesse, videresendes det til paneldiskussion under spørgerunden. Det vil blive læst op (og tolket) i møderummet, og fjerndeltagerne får svaret via webstreaming. Hvis der er tale om et meget teknisk spørgsmål eller et spørgsmål, der ikke har generel interesse, vil en gruppe af eksperter svare skriftligt direkte via chatlinjen.

Virtuelle konferencer

Et eksempel på en virtuel konference

Europa-Kommissionen afholder en såkaldt "forhandlingsdag" for potentielle deltagere i et udbud eller en forslagsindkaldelse.

Der gives via webstreaming oplysninger om, hvordan man skal forholde sig. Kommissionens medarbejdere i Bruxelles anvender diaspræsentationer til formidling af relevante oplysninger. Udbudsdeltagere, som hjemmefra følger streamingen på internettet, kan stille spørgsmål via chatlinjen. Efter eventuel tolkning vil EU-medarbejdere besvare spørgsmålene via webcasting nogle få minutter senere.

Et andet eksempel på en virtuel konference: Videnskabelig konference

Europa-Kommissionen afholder en konference i et konferencecenter i Bruxelles eller et andet sted i Europa. Der er plads til 400 deltagere i konferencelokalet, men der er mange flere, som gerne vil følge hele konferencen eller en særlig præsentation og stille spørgsmål.

De deltagere, der ikke kan få adgang eller ikke kan tage af sted til konferencen, kan følge hele arrangementet, der streames live, og se dias som om, de befandt sig i lokalet. De kan lytte med på alle de sprog, der tilbydes simultantolkning til/fra i lokalet. De "virtuelle deltagere” kan stille spørgsmål via en chatlinje eller blot følge med i chatten. Europa-Kommissionens medarbejdere besvarer de spørgsmål, der stilles under chatten, skriftligt eller, hvis spørgsmålene har generel interesse, via webcasting under spørgerunden.

Virtuelle konferencer

 

 

Hvordan kommer jeg med?

For at deltage i en virtuel konference skal du koble dig til:

  • webcasten og
  • chatten.

De pågældende links findes som regel på præsentationssiden. For nogle arrangementer med begrænset deltagelse sendes der et link med e-mail, eller der kræves et password for at få adgang til streamingsiden.

Som eksempel på, hvordan denne teknologi fungerer i praksis, henvises der til de virtuelle faciliteter, der er forbundet med ManagEnergy Initiative,external link som Generaldirektoratet for Energi og Transport har udviklet i samarbejde med GD for Tolkning.

Yderligere oplysninger kan fås ved at sende en e-mail til scic-newtech@ec.europa.euexternal link