Διαδρομή πλοήγησης

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Πολύγλωσση δικτυακή συζήτηση

 

Multilingual chatΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει πολύγλωσσες "δικτυακές συζητήσεις" στις οποίες πολιτικές προσωπικότητες συνομιλούν με Ευρωπαίους πολίτες μέσω του Διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στο Διαδίκτυο σε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες γλώσσες. Οι εισερχόμενες ερωτήσεις μεταφράζονται απευθείας από τους διερμηνείς της ΓΔ Διερμηνείας στις γλώσσες της συζήτησης.

Στη συνέχεια, η απάντηση του Επιτρόπου (ή οποιουδήποτε άλλου συμμετέχοντα στο πάνελ) μεταφράζεται στη γλώσσα στην οποία υποβλήθηκε η ερώτηση. Οι συζητήσεις στο Διαδίκτυο πραγματοποιούνται συνήθως νωρίς το απόγευμα και διαρκούν δύο περίπου ώρες. Ανακοινώσεις και οδηγίες για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη συζήτηση περιλαμβάνονται στην ειδική σελίδα ανακοινώσεων σχετικά με τις συζητήσεις στον Europaexternal link.

Μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια δικτυακή συζήτηση με δύο τρόπους: Multilingual chat

  • μέσω ενός λογισμικού πλοήγησης ( Internet Explorer,external linkNetscape Navigatorexternal link, Operaexternal link, Safariexternal link, Firefoxexternal link, κ.λπ.) το οποίο περιλαμβάνει την τεχνολογία Java: οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν αυτή τη λύση·;
  • μέσω μιας εφαρμογής για συζητήσεις στο Διαδίκτυο (IRC) , για εκείνους που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με το σχετικό λογισμικό.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση σε απευθείας σύνδεση και να υποβάλετε ερωτήματα, ή απλώς να παρακολουθήσετε τη συζήτηση χωρίς ενεργό συμμετοχή. Η μόνη πληροφορία που σας ζητείται να παράσχετε για να συνδεθείτε είναι:

  • η γλώσσα που προτιμάτε;
  • ένα ψευδώνυμο (οι απαντήσεις θα απευθύνονται στο ψευδώνυμο που επιλέξατε).

Βλ. επίσης την περιγραφή των εικονικών συνεδριάσεων που συνδυάζουν δικτυακή μετάδοση και δικτυακή συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση scic-newtech@ec.europa.euexternal link.