Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Ce este limba pilot ?

Este limba folosita ca sursa pentru interpretare când nu se interpreteaza direct din limba vorbita de orator. relay

Daca nu exista decât unul sau doi interpreti care cunosc o limba mai putin raspândita ca limba pasiva, acestia îndeplinesc rolul de "piloti" pentru celelalte cabine, care vor interpreta astfel prin releu. The French term is universally employed.

DG Interpretare se straduieste întotdeauna sa evite situatia în care nu exista decât un singur pilot (pivot unique) pentru oricare dintre limbile din echipa. Uneori se întâmpla sa exista o singura limba pilot, însa ea este acoperita de doi interpreti care fac amândoi retur catre aceeasi limba si lucreaza alternativ în aceeasi cabina sau de catre un interpret care face retur si un alt interpret din cabina limbii de retur care lucreaza alternativ.

Atunci când organizeaza o echipa mare (sa zicem 20-20)DG Interpretare se straduieste sa asigure limbile pilot din familii diferite de limbi (germanice, romanice, fino-ugrice) pentru a repartiza munca într-un mod mai armonios în echipa si pentru a evita orice dezechilibru în interpretare care ar putea aparea ca urmare a trecerii întotdeauna prin aceeasi limba pilot sau prin aceeasi familie de limbi.