Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Locul de munca al interpretului

Multe centre de conferinta sunt dotate cu cabine fixe si instalatii de interpretare simultana .

Daca nu exista cabine fixe, interpretii de simultana lucreaza în cabine mobile.

Principalul centru de conferinte al Comisiei Europene, Centre de Conférence Albert Borschette (CCAB), dispune de câte patru sali de sedinta prevazute cu cabine de interpretare simultana a fiecare dintre cele cinci etaje ale cladirii.

 

Cea mai mare sala de conferinte a Comisiei, aflata în cladirea Charlemagne, dispune de 23 de cabine.

 

Cladirea Berlaymont, sediul Comisiei Europene, dispune în total de 10 sali de sedinta dotate cu cabine de interpretare simultana.

Cabinele trebuie sa ofere o buna vizibilitate asupra lucrarilor care se desfasoara în sala. Ele trebuie sa fie confortabile, izolate fonic, sa fie dotate cu un sistem de climatizare, sa fie bine iluminate, sa fie prevazute cu scaune confortabile si sa asigure o vedere directa si totala asupra tuturor participantilor. .

S-au elaborat norme ISO pentru cabine si pentru instalatiile de interpretare.

ISO 2603external link – 1998 (cabine fixe)

ISO 4043external link – 1998 (cabine mobiles)

DG SCIC se straduieste sa impuna normele ISO prin care se asigura conditii excelente de lucru pentru interpreti si astfel se ofera participantilor la reuniuni servicii de interpretare de cea mai înalta calitate.

Daca v-ati implicat în construirea unui centru de conferinte sau a unei sali de conferinte dotate cu instalatii de interpretare, nu ezitati sa luati legatura cu Unitatea Gestiunea infrastructurilor pentru reuniuni din cadrul DG Interpretare pentru sfaturi si sugestii.

Interpretul lucreaza în cabina spaniola…

În jargonul interpretilor, expresia "a lucra în cabina" desemneaza actul interpretarii, delimitat de orice alta activitate. Însa termenul de "cabina" se refera si la limba activa a interpretului sau, în cadrul DG Interpretare, la unitatea de interpretare careia îi apartine acesta. DG Interpretare cuprinde câte o unitate sau cabina pentru fiecare dintre limbile oficiale ale Uniunii.