Sti

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Simultantolkens arbejdssted

Mange konferencelokaler råder over faste kabiner og udstyr til simultantolkning.

Hvis faste kabiner ikke er til rådighed, kan simultantolke arbejde i mobile kabiner.

Europa-Kommissionens hovedkonferencecenter, Centre de Conférence Albert Borschette (CCAB), har fire mødelokaler med kabiner til simultantolkning på hver af de fem etager.

 

Kommissionens største konferencelokale i Charlemagne-bygningen har 23 kabiner.

 

Berlaymont-bygningen, der er Europa-Kommissionens hovedkvarter, har i alt 10 mødelokaler, der er indrettet til simultantolkning.

Fra kabinerne skal der være godt udsyn over mødelokalet. De skal være komfortable, lydisolerede, airconditionerede, forsynet med god belysning og behagelige stole og have et direkte og komplet udsyn til alle mødedeltagere.

Der er opstillet ISO-standarder for kabiner og udstyr.

ISO 2603external link – 1998 (faste kabiner)

ISO 4043external link – 1998 (mobile kabiner)

GD for Tolkning arbejder ud fra udvidede ISO- standarder, så tolkene sikres rigtig gode arbejdsforhold, og mødedeltagerne kan få tolkning af højeste kvalitet.

Hvis du arbejder med at indrette et konferenceanlæg eller et mødelokale med tolkeudstyr, er du meget velkommen til at kontakte GD for Tolknings kontor for forvaltning af infrastruktur til møder.

"Han arbejder i den spanske kabine..."

Blandt tolke betyder "arbejder i kabinen" blot, at man tolker. Men "kabine" refererer også til det aktive sprog, som tolken benytter, eller inden for GD for Tolkning til den tolkeafdeling, som tolken er tilknyttet. GD for Tolkning har én tolkeafdeling eller kabine for hvert af EU’s officielle sprog.