Navigációs útvonal

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Konferencialétesítmények megtervezéséhez nyújtott segítség

A Tolmácsolási Főigazgatóság gazdag tapasztalattal rendelkezik a szinkrontolmácsolás céljára alkalmas üléstermek és konferencialétesítmények kialakítása és felújítása terén. A főigazgatóság szívesen megosztja szakismereteit állami vagy magántulajdonú konferenciatermek és kongresszusi központok tervezésével és létrehozásával foglalkozó építészekkel, építési vállalkozókkal és ingatlanfejlesztőkkel. A konferenciatolmácsolással és az ehhez szükséges berendezésekkel és helyiségekkel kapcsolatban minden szempontra kiterjedő, elfogulatlan szakvéleménnyel szolgálunk.

Szakértőink ellenőrzik, hogy azok az európai és külföldi üléstermek, ahol a Főigazgatóság tolmácsai munkájukat végzik, megfelelnek-e a tolmácsfülkék és -berendezések esetében alkalmazandó uniós szabványoknak. Főigazgatóságunk szorosan együttműködik a nemzetközi szabványügyi szervezetekkel, továbbá számos tolmácsberendezést gyártó céggel.

A Tolmácsolási Főigazgatóság kérésre általános tanáccsal szolgál üléstermek megtervezésével kapcsolatban, különös tekintettel arra, hogyan kell a nemzetközi szabványoknak a gyakorlatban megfelelni. Nem léphetünk azonban a létesítmény megépítését irányító mérnökök helyébe. A Főigazgatóság konzultációs szolgáltatása ingyenes, de a felmerülő utazási költségeket az ügyfeleknek kell megtéríteniük.

Műszaki konzultációra irányuló kérését az alábbi címre várjuk :

Ms M. Lely
Team Leader Technical Compliance
Office VM 18-02/024
Directorate General for Interpretation
European Commission
B-1049 Brussels
Belgium
E-mail : SCIC-CONFORM@ec.europa.euexternal link
Tel : +32-2-2974569