Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Asistenta acordata universitatilor

Comisia Europeană cooperează îndeaproape cu universități external link care furnizează formare în domeniul interpretării de conferință pentru a garanta standarde profesionale de nivel înalt.

Deși Comisia nu organizează cursuri de formare în domeniul interpretării, ea acordă asistență atât in situ cât și de la distanță prin intermediul unor formatori cu experiență, precum și burse acordate universităților și burse pentru studenți.

Asistență in situ

Asistență pentru formare profesionalăexternal link

La cerere, furnizăm cursuri de formare in situ la universitățile noastre partenere prin intermediul formatorilor din cadrul DG Interpretare, care posedă ani de experiență în domeniul interpretării de conferință și de o bună cunoaștere a tehnicilor de formare practică. Acest tip de formare poate fi adaptat la necesitățile specifice ale universităților.

Vizite de studiu la DG Interpretareexternal link

Vizitele la DG Interpretare permit studenților interpreți să se familiarizeze cu modul de funcționare a instituțiilor și, în special, cu activitatea interpreților din cadrul reuniunilor. Studenții participa la reuniuni și interpretează în cabină mută în prezența formatorilor, obținând astfel o perspectivă asupra viitoarei lor vieți profesionale.

SCiCLOUD

SCiCLOUD constă într-o gamă largă de resurse digitale (cum ar fi materiale video pentru formare și baza de date a discursurilor), precum și în servicii interactive sub forma unor cursuri virtuale.

Cursuri virtualeexternal link

Oferim cursuri virtuale interactive în cadrul cărora formatorii noștri experimentați în domeniul interpretării oferă orientare și evaluează studenții de la distanță prin intermediul videoconferințelor. Bineînțeles, cursurile virtuale necesită deținerea unui sistem compatibil de videoconferințe (mai multe informații: SCIC-VIRTUAL-CLASS@ec.europa.euexternal link ). 25 de universități din întreaga Europă au aderat deja la „clasa virtuală”.

Baza de date a discursurilorexternal link

Baza de date a discursurilor este un instrument de învățare online dezvoltat de DG Interpretare, care furnizează materiale de formare personalizată pentru studenții și formatorii în domeniul interpretării de conferință. Aceasta conține o colecție de discursuri înregistrate video organizate în funcție de limbă, de nivelul de dificultate, de tipul de interpretariat și de subiect.

SCICtrainexternal link

SCICtrain este o nouă colecție de module video care acoperă gama largă de tehnici de interpretare, de instrumente și resurse prin demonstrații, prin sfaturi cu caracter personal, și prin „conferințe” scurte susținute de interpreții noștri profesioniști și de formatorii noștri cu experiență.

Podcast-uriexternal link

Podcast-urile de interpretare ale Comisiei Europene abordează diferite aspecte în domeniul interpretării, unele tehnice, altele mai filozofice. Ascultați profesioniștii cu experiență vorbind despre experiența și activitatea lor în cadrul unor conferințe internaționale.

Subvenții acordate universităților

Oferim sprijin financiar pentru proiectele universitățilorexternal link care aduc o dimensiune europeană unui curs (de exemplu, predarea unor combinații neobișnuite de limbi), cursuri de interpretare de conferință la nivel de învățământ postuniversitar, proiecte de cooperare transfrontalieră. 7 universități au beneficiat de aceste subvenții în perioada 2013-2014. Program de lucru 2014 external link

Burse

Doriți să deveniți interpret de conferință? Vă puteți califica pentru o bursă de studiuexternal link oferită de DG Interpretare.

Conferința universităților - SCIC

O dată pe an, DG Interpretare organizează o conferință a universitățilorexternal link cu participanți din partea universităților, a guvernelor naționale și a instituțiilor europene și internaționale.